Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El desenvolupament sostenible, element clau en la gestió de destinacions turístiques

Quatre experts en el sector plantegen, en el darrer webinar organitzat per la regidoria de Turisme, les febleses i fortaleses de la vila com a destinació en el marc de l’agenda 2030

Amb el webinar ‘Reptes del sector turístic de Sitges en el marc de l’agenda 2030’, el cicle impulsat per la regidoria de Turisme arriba a l’equador, enfocat en la necessitat d’apostar per un model de desenvolupament sostenible, que uneixi les iniciatives públiques, en els àmbits municipal i supramunicipal, amb el sector empresarial. Els reptes passen per un treball conjunt entre administracions, empresariat, residents i fins i tot qualsevol persona que interactuï amb el territori. Des d’un punt de vista institucional, és clau que les administracions i ens públics hagin alineat les seves estratègies en la gestió de la destinació turística entre Catalunya, província de Barcelona, comarca de Garraf i Sitges.

Javier Benayas, Catedràtic d’Ecologia de la Universitat Autònoma de Madrid, i membre del Consell Assessor de la Red Española de Desarrollo Sostenible (REDS/SDSN); Patricio Azcárate, secretari general de l'Institut de Turisme Responsable (ITR); Vanesa Mas, cap de la Unitat de Gestió Territorial de l’Oficina Tècnica de Turisme de la Diputació de Barcelona, i Irina Miranda, tècnica de Turisme de l’Agència de Desenvolupament Econòmic NODE Garraf, van participar en el webinar. Els quatre experts del sector van plantejar que l’aposta per unes destinacions competitives, de qualitat, i compromeses amb la lluita contra el canvi climàtic passa per l’adaptació dels 17 ODS (Objectius de Desenvolupament Sostenible) de Nacions Unides.

En aquesta línia de cooperació públic-privada, Sitges ha renovat anualment la certificació Biosphere, des del 2016, després de ser la segona destinació darrera de Barcelona en obtenir-la. El marc d’accions impulsades des de la regidoria de Turisme ha marcat un camí que busca l’excel·lència. Entre els objectius del 2020, hi ha l’obtenció de la màxima categoria Gold, la implica l’adhesió al compromís Biosphere d’un determinat número d’empreses privades per poder assolir-la.

Les empreses interessades en obtenir més informació sobre com adherir-se al compromís Biosphere poden enviar un correu electrònic a turisme@sitges.cat.

El webinar ‘Reptes del sector turístic de Sitges en el marc de l’agenda 2030’ està disponible al web www.sitgesanytime.com i al canal de Youtube de la regidoria de Turisme.

 

Costumer journey per a la captació i fidelització dels clients

El cicle de seminaris online continuarà, el dijous 19, a les 12.30 hores, de la mà del consultor i expert en estratègia de continguts, Javier Montoro. Col·laborador amb empreses com Novartis, Moto GP, Nike, Boehringer, Affinity, GAES o Porsche, entre altres Montoro parlarà sobre la captació i fidelització de clients a través d’estratègies com el costumer journey, l’adaptació de missatges als diferents canals o la definició d’estratègies per arribar al públic.