Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El Ple aprova inicialment les ordenances fiscals per al 2024

La sessió plenària corresponent al mes de setembre ha aprovat inicialment les Ordenances Fiscals per a l’any vinent. La proposta contempla tres novetats: l'ampliació dels paràmetres per facilitar la detecció d'habitatges desocupats a Sitges; la supressió de taxes com la relacionada amb la sol·licitud del certificat d'arrelament i el canvi del tipus d'impositiu de l'IBI per assegurar el sosteniment de les finances municipals i la qualitat dels serveis.

(Actualitzat 29/09) L'Ajuntament de Sitges ha aprovat aquest dimecres, en el marc de la sessió plenària de Setembre, la proposta d'ordenances fiscals per a l'exercici fiscal de l'any vinent amb tres novetats principals. En primer lloc, l'ampliació dels paràmetres per facilitar la detecció d'habitatges desocupats a Sitges, mitjançant els consums de l’habitatge, la correspondència o altres indicadors, que serveixin com a evidència de l’estat de desocupació de les llars.

En segon lloc, la proposta d'ordenances preveu la supressió de taxes com la relacionada amb la sol·licitud del certificat d'arrelament, amb la finalitat d’alleugerir la càrrega de les famílies que el sol·liciten.

En tercer lloc, inclou el canvi del tipus d'impositiu de l'IBI. El canvi té l’objectiu per al Govern Municipal “de cercar un reequilibri financer i assegurar el sosteniment de les finances municipals, donat l’increment de cost, per exemple, dels consums com la llum o la benzina. Alhora la finalitat és garantir la qualitat dels serveis públics. El canvi incrementa el tipus en un 8% de mitjana, això suposa uns 40 euros d’increment anual de mitjana en la majoria dels rebuts”, tal com explica la regidora d’Hisenda, Carme Almirall.