Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El Ministeri de Transició ecològica inclou Sitges en les actuacions d’emergència arran dels darrers temporals

El Ministeri de Transició ecològica ha declarat l’emergència al litoral català pels efectes dels últims temporals i Sitges aprofitarà la sorra acumulada a les entrades dels ports per enviar-la a les platges de Sant Sebastià i Garraf, a més d’altres poblacions veïnes.

El Ministeri de Transició ecològica inclou Sitges entre els municipis on realitzarà actuacions perquè ha declarat la situació d’emergència arran dels efectes dels últims temporals. Les actuacions previstes pel Ministeri en el cas de Sitges seran l’arribada de sorra a les platges de Sant Sebastià i del Garraf provinents del dragatge del Port de Sitges-Aiguadolç. Aquests treballs encara no tenen una data concreta, però la previsió és que estiguin culminats per Sant Joan.

La sorra que s’aportarà a les platges de Sant Sebastià i Garraf amb aquesta inversió ministerial provindrà del dragatge del port d’Aiguadolç, però el Ministeri també farà el dragatge dels ports de Garraf, Port Ginesta i Vallcarca. A més de les platges de Garraf i Sant Sebastià, l’actuació global als ports de Sitges servirà per portar sorra a Viladecans, Vilanova i la Geltrú i Cubelles. 

L’Alcaldessa, Aurora Carbonell Abella, i la regidora d’Acció ambiental, Carme Gasulla Blanco, ja van explicar a la Taula de gestió del litoral, el passat 22 d’abril, que el Ministeri tenia prevista aquesta actuació a Sitges arran de la declaració de situació d’emergència. L’Ajuntament de Sitges té en funcionament la Taula de gestió del litoral, un organisme de participació ciutadana, on s’exposen les problemàtiques i on diversos tècnics hi aporten possibles solucions o elements de debat. Es pot trobar les actes de cada sessió, a més de la documentació que s’hi tracta a l’apartat dedicat a Sitges de la plataforma Participa311