Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El Ple aprova els nous ajuts econòmics per a empreses, establiments i autònoms

Durant la sessió plenària del mes de març ha prosperat també la modificació de les bases reguladores dels ajuts de lloguer municipals que suprimeix la limitació d’ingressos mínims per accedir-hi

El Ple de març, celebrat telemàticament aquest dimecres, ha aprovat les bases específiques per a l’atorgament dels ajuts econòmics extraordinaris destinats a reforçar les activitats econòmiques amb suspensió o limitació d’obertura al públic. Les ajudes contemplen també el finançament de les despeses derivades del lloguer o hipoteca a empreses i establiments comercials. El regidor de Promoció Econòmica, Guillem Escolà, ha explicat que “l’Ajuntament aprova aquests ajuts perquè la situació de la pandèmia continua afectant molt aquest 2021 als sectors econòmics i principalment els no essencials. Per tants, els ajuts que aprovem van destinats a superar aquests moments difícils i a compensar les aturades que s'han produït de certes activitats”. L’alcaldessa de Sitges, Aurora Carbonell, ha destacat l’aprovació d’aquests ajudes tant importants per al sector econòmic de Sitges i ha assegurat que “ens agradaria poder ajudar més i a tothom, i treballem per agilitzar els tràmits al màxim”.

La línia de reforç a les activitats econòmiques amb suspensió o limitació d’obertura al públic, contempla aportacions úniques de 6.000 euros per a discoteques; de 2.500 euros per a bars musicals, sales de balls i sales de festes, i de 1.000 euros per a les activitats econòmiques del sector de la restauració i per a activitats com acadèmies de ball o de música. Per a la resta d’activitats econòmiques, l’import de l’ajuda serà de 500 euros.

La sessió plenària ha donat llum verda també a les bases específiques per a l’atorgament d’ajuts econòmics per a la consolidació d’empreses de persones donades d’alta al Règim Especial de Treballadors Autònoms (RETA) 2021. Les persones que vulguin optar a l’ajuda hauran de complir un termini superior a 12 mesos com a autònoms en el moment de la sol·licitud, encara que també podran optar-hi aquells professionals que s’hagin vist obligats a deixar d’exercir o a aturar temporalment la seva activitat durant l’estat d’alarma. L’ajut assignarà 30 euros per cada mes complet de cotització en el RETA, fins a un import màxim de 1.500 euros per persona.

També hi ha una línia d’ajut de lloguer o hipoteca de l’establiment que serà en funció del import dels m2, amb un màxim de 3.000 € depenent del total de sol·licituds acceptades.

Pel que fa a les ajudes del lloguer de la ciutadania, s’ha aprovat inicialment també la quarta modificació de les bases reguladores dels ajuts, que contempla aspectes tècnics per agilitzar els tràmits i corregir errades detectades. El canvi representa la inclusió de les persones amb ingressos per sota del seu lloguer mensual, és a dir, desapareix la limitació d’ingressos mínims per accedir als ajuts. Com ha explicat la regidora d’Habitatge, Júlia Vigó, “la voluntat és arribar a més persones i segurament a les que tenen una major necessitat, alhora que ens permet incloure les persones que en la convocatòria 2020-21 van ser beneficiàries de manera extraordinària, ja que si no haguessin quedat excloses dels ajuts al lloguer ordinaris”.

 

Les intervencions dels grups municipals

Rafel Font, Junts per Sitges (Jxs): "Cal ser molt més àgils per tal que els ajuts arribin el més ràpid possible. Malgrat que cal més celeritat i una acció més valenta, el vot serà a favor d'una línia d'ajuts pels sectors econòmics del municipi.

Manu Rodríguez, Ciutadans Sitges (Cs): “Cal estar pendent i resoldre els dubtes pel que fa als possibles recàrrecs per tal que no siguin impediments per rebre els ajuts”

Ignasi Rubí, Nou Horitzó (NH): “Hem aprovat ajuts per aquelles persones i negocis de Sitges que han patit els efectes de la COVID-19. Tot i les discrepàncies, Nou Horitzó intenta aportar el seu gra de sorra pel benestar dels sitgetans i les sitgetanes”

Carme Gasulla, Comuns Verds Sitges (CVS): “Des del nostre grup volem que la gent pugui sobreviure i pugui accedir als ajuts de l’Ajuntament, però cal ser més àgils i immediats. El primer és la gent. I si els comptes s’han de ressentir, que se’n ressenteixin

 

Altres punts del Ple

  • Aprovat inicialment el Reglament del Consell Municipal dels Mitjans de Comunicació de Sitges, un òrgan de naturalesa consultiva i assessora per assegurar l’observació dels principis de pluralisme polític, social, religiós, cultural i de pensament de qualsevol dels mitjans de comunicació i d’informació municipals.
  • Aprovat inicialment el Reglament d’Organització i Funcionament de l’Emissora Pública de radiodifusió Radio Maricel de l’Ajuntament de Sitges, que té com a funció, entre altres, garantir el compliment del deure de servei públic envers la comunitat dels mitjà.
  • Aprovada l’estructura de representació sindical de l’Ajuntament de Sitges. Ajuntament i Sindicats han acordat establir dues unitats electorals diferenciades: Junta de personal Serveis Generals i Junta de personal de la Policia Local.
  • Aprovat el nou redactat de l’article 49.6 de l’Acord de condicions de treball dels empleats municipals de l’Ajuntament de Sitges, pel qual cada empleada municipal disposarà de fins a 40 hores a l’any de formació dins els seu horari laboral.
  • Aprovat l’expedient de modificació de crèdit del pressupost general de 2021.
  • Aprovada la disposició i reconeixement de les obligacions de despeses pel servei de neteja dels lavabos del magatzem de la brigada i de la nau de Pruelles dels mesos de març a setembre de 2020.

 

Propostes d’acord dels grups municipals

 

Aprovades

Proposta d’acord del grup municipal Comuns Verds de Sitges en defensa dels drets de les persones trans i a favor de la Llei Trans.

Proposta d’acord del grup municipal Comuns Verds de Sitges en commemoració del 90è aniversari de la proclamació de la 2a República.

Proposta d’acord del grup municipal de Ciutadans Sitges per implantar un Pla local de prevenció del suïcidi i salut mental.

 Proposta d’acord de Junts per Sitges per tal de demanar al Govern Municipal la implantació de la targeta moneder alimentària.

 

Denegades

Proposta d’acord del grup municipal de Ciutadans-Sitges de suport als comerços de Sitges afectats per les restriccions imposades per la COVID-19 i en repulsa de la criminalització del sector per part de representants municipals.

 

 

 

 

 

El Ple es pot escoltar íntegrament a través del canal de Youtube de l’Ajuntament de Sitges i de Ràdio Maricel.