Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El ple de febrer aprova l’adhesió de l’Ajuntament al Codi Ètic i de Conducta en la contractació pública de la Generalitat

El codi identifica els principis, els valors ètics, les normes de conducta i les bones pràctiques que han de regir els procediments de compra pública.

El Ple Municipal corresponent al mes de febrer ha començat amb la lectura del Manifest institucional amb motiu del Dia Internacional de les Dones. El manifest reivindica la necessitat de seguir treballant dia a dia per construir territoris més inclusius, més segurs, més feministes i més equitatius.

Abans d’entrar amb l’ordre del dia, el regidor de Promoció Econòmica, David Martínez, també ha llegit un manifest com a mostra de suport al programa Timol d’inserció laboral per a persones amb discapacitat intel·lectual, en el qual estan adherits els 6 municipis de la comarca del Garraf. L’objectiu és fomentar la inclusió laboral, facilitar l’autonomia i promoure la convivència en la diversitat.

El Ple de l’Ajuntament ha aprovat l’adhesió de l’Ajuntament de Sitges a l’acord de govern de la Generalitat de Catalunya de novembre de 2023, pel qual s’aprova el Codi Ètic i de Conducta en la contractació pública i es crea la Comissió d’Ètica en la compra pública. El codi identifica els principis, els valors ètics, les normes de conducta i les bones pràctiques que han de regir l’actuació de totes les persones que participen en els procediments de compra pública. L’Ajuntament s’adapta així als nous estàndards de màxima integritat en la contractació del sector públic, ja que el nou codi homogeneïtza pràctiques que ja es feien a Sitges, que al 2016 va aprovar un codi ètic de contractació propi. L’adhesió al nou codi ètic s’ha aprovat per unanimitat.

En el marc de la regidoria de Mobilitat, ha quedat aprovada l’actualització anual de les tarifes del servei de taxi de Sitges per a l’any 2024. Aquesta actualització suposa un increment del 3% respecte les tarifes de 2023. El punt s’ha aprovat amb 20 vots a favor i l’abstenció de Guanyem Sitges.

La sessió plenària ha aprovat també la desestimació del recurs de reposició interposat per l’empresa Prezero España, S.A, contra l’apartat segon de l’acord d’obligatorietat de continuïtat de la prestació del contracte de serveis de neteja viària, recollida de residus municipals i gestió de la deixalleria a Sitges. La desestimació del recurs s’ha aprovat amb els 10 vots a favor d’ERC, SGI, Verds En Comú Podem i Guanyem Sitges. Junts per Sitges i el PP han votat en contra i el PSC - El Margalló i Vox s’han abstingut.

En l’apartat de les mocions, s’ha rebutjat la proposta del grup municipal de Vox en què es demanava aprovar una declaració institucional amb motiu de l’assassinat dels dos guàrdies civils a Barbate en acte de servei contra el narcotràfic.

D’altra banda, s’ha aprovat la moció presentada pel grup municipal del Partit dels Socialistes de Catalunya – El Margalló instant al govern municipal a retirar de la Comissió Territorial d’Urbanisme del Penedès l’expedient de la modificació puntual del POUM nº XXXVII de Sitges, en l’àmbit del pla de millora urbana Marqués de Comillas de les Botigues de Sitges. També ha demanat la constitució d’una comissió mixta de treball amb representants del govern, oposició, veïns de Rat Penat i tècnics municipals, amb l’objectiu d’estudiar i cercar alternatives consensuades a l’ordenació urbanística prevista en el POUM que afavoreixin l’interès públic. La proposta ha quedat aprovada amb els vots favorables del PSC - El Margalló, Verds En Comú Podem, Junts per Sitges, Vox, PP i Fets per Sitges. Han votat en contra ERC, SGI i Guanyem Sitges.

 

Totes les intervencions es poden veure al canal de Youtube de l’Ajuntament de Sitges.