Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El Ple de juny demanarà la millora de la xarxa de l’escola pública a Sitges

La sessió plenària d’aquest dimecres s’iniciarà amb la presa de possessió del nou regidor Xavier Ripoll (del grup dels Verds En Comú Sitges) en substitució del regidor Brandon Jones. El ple es podrà seguir en directe a través del canal de youtube de l’Ajuntament de Sitges, escoltar a Ràdio Maricel o veure a Canal Blau TV.

La sessió plenària corresponent al mes de juny té previst aprovar una moció de tots els grups polítics representats al Ple (Esquerra Republicana de Catalunya, Junts per Sitges, Partit dels Socialistes de Catalunya - El Margalló, Sitges Grup Independent, Verds En Comú Podem Sitges, Guanyem Sitges, Fets per Sitges, Partit Popular i Vox) a favor de la millora de la xarxa pública de centres docents de Sitges. El Ple tindrà lloc aquest dimecres a les 16 hores a la Casa de la Vila i començarà amb la presa de possessió del nou regidor dels Verds En Comú Sitges, Xavi Ripoll, que entrarà a formar part del consistori en substitució del regidor Brandon Jones.

El ple també portarà a aprovació la renovació de membres del Consell del Patrimoni Festiu que estarà format per Josep Clarà Moreno, Ricard Vicente Arnau, Joan Mas Alegre, Albert Gutiérrez Vidal, Edu Sentis Perelló, Albert Soler Marcé, Esteve Ferré Planas, Agustí Marcet García, Marta Casterad Farreras, Joana Fort Baixeras, Loreto Baquès Almirall, Alba Gràcia Panyella, Àngels Parès Corretge i Jordi Bertran Luengo. Aquestes persones renoven el Consell que fins ara estava integrat per Francesc Rosell i Moltó, Miquel Marzal Ortiz, Sebastià Giménez Mirabent, Josep Casanova Briva, Laura Martínez Villanueva, Esteve Ferré Planas, Aroa Llorenç Pellicer, Cisco Arbones Heredia, Lolín Rocha Montané, Joan Yll Martínez, Jordi Milà Franco, Joan Duran i Ferrer i Joan Cuscó Clarasó. La regidora de Tradicions i Festes, Eva Martín Martínez presidirà el Consell i Oriol Julià Carbonell en serà el secretari.

La sessió també preveu l’aprovació el calendari de festius locals per al 2025 entre els quals pel Vinyet (5 d’agost) i Santa Tecla (23 de setembre), ja que Sant Bartomeu (24 d’agost) caurà en diumenge.

El ple incorpora també modificacions de crèdit per, entre altres, facilitar el pagament de les subvencions de Carnaval al Retiro, al Prado i als Independents, a més de la subvenció a Càritas pel projecte de Cistella solidària i la compra de mobiliari per a Esports. Dins de l’àmbit econòmic, també està previst portar al Ple els nous preus públics per als cursos del Centre de Formació d’Adults.

En el marc de l’aposta de l’Ajuntament de Sitges per la sostenibilitat i la transició ecològica, entrarà al Ple de juny l’aprovació inicial de l'establiment del servei públic per gestió directa de la recàrrega de vehicles elèctrics. El municipi disposa d’11 punts de recàrrega per a vehicles elèctrics o híbrids compatibles i aquesta aprovació inicial en regula l’ús.

En l’apartat de les mocions, a banda de la presentada per tots els grups municipals a favor de la millora de la xarxa pública d’escoles a Sitges, el  grups municipals socialista – El Margalló i Junts per Sitges, presenten una proposta d’acord per la convivència i el respecte i contra el vandalisme i l’assenyalament.

El grup municipal de Vox presenta proposta d’acord per a la retirada de l’ordre del dia de les propostes de modificació de crèdit i per instar a la presentació d’una moció de confiança per a l’aprovació del pressupost municipal.

Els grups d’Esquerra Republicana de Sitges, Sitges Grup Independent, Verds En Comú Podem Sitges, Junts per Sitges, Partit dels Socialistes de Catalunya - El Margalló i Guanyem es fan ressò del suport al Dret a morir dignament, de l’Associació Dret a morir dignament de Catalunya.

En l’àmbit de les mocions també es debatrà la proposta d’acord del grup polític municipal de Junts per Sitges per a la conservació dels elements més característics de la pedra seca del Garraf.

La sessió plenària corresponent al mes de juny es podrà seguir en directe a través del canal de youtube de l’Ajuntament de Sitges, a Ràdio Maricel i a Canal Blau TV.