Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El Ple de l’Ajuntament aprova el nou contracte de neteja

El ple ha aprovat la proposta amb 20 vots a favor i un vot en contra de Comuns en Verds de Sitges-Compromís
El ple ha aprovat la proposta amb 20 vots a favor i un vot en contra de Comuns en Verds de Sitges-Compromís
La primera sessió plenària del nou curs polític de l’Ajuntament de Sitges ha donat llum verda al nou contracte de neteja per a la vila amb tots els vots a favor i un en contra del grup municipal Comuns Verds.

L’Ajuntament de Sitges posarà en marxa en un termini màxim de 4 mesos el nou contracte de neteja per un valor de 6’8 milions d’euros anuals. El contracte tindrà validesa per 4 anys, durant els quals s’implementaran diverses novetats i millores respecte el sistema de neteja actual.

Entre les novetats, el nou plec contempla la renovació de maquinària i el material actual, més freqüències de neteja, i campanyes de conscienciació, entre d’altres. En total, s’adquiriran prop de 1.000 contenidors nous de totes les fraccions repartits en més de 200 punts, 7 camions recol·lectors de 25m³, 6 caixes compactadores de més de 20m³, una caixa rentacontenidors, 3 recol·lectors de 8m³, 3 tractores elèctriques, 11 illetes mòbils amb les 5 fraccions, 2 escombradores de 2m³ i 2 de 4m³, 4 camions de 3.500 q, 6 vehicles auxiliars de fins a 3.500 q, 1 màquina d’aigua per batre a alta pressió, 1 equip autònom d’hidropressió, 1 màquina d’aiguabatre de 8.000 l, així com diversos vehicles auxiliars.

El nou contracte contempla també la idiosincràsia de tot el terme municipal de Sitges i els esdeveniments especials de gran afluència de públic com la Festa Major de Sant Bartomeu i Santa Tecla, Carnaval, festivals, Mitja Marató o fires. Com a novetat, també es dedicarà un 2% de l’import del contracte en campanyes de conscienciació i comunicació ambiental, per ajudar a combatre l’incivisme.

El regidor de Serveis Urbans, Jaume Monasterio, ha destacat que “aquesta adjudicació ens ha de permetre tenir un servei adequat a les noves i actuals necessitats del municipi”. Jaume Monasterio ha proposat a tots els grups polítics la creació d’una comissió de seguiment del nou contracte per valorar periòdicament el desenvolupament del servei. El regidor s’ha compromès també a fer un seguiment exhaustiu del contracte de serveis de neteja viària, recollida de residus municipals i gestió de la deixalleria municipal. 

El ple de l’Ajuntament ha aprovat la proposta amb 20 vots a favor i un únic vot en contra de Comuns en Verds de Sitges-Compromís. La regidora i portaveu de Comuns Verds, Carme Gasulla, assegura que “sempre hem apostat per la municipalització del servei. Per això votarem en contra. Aquest no és el nostre model”. 

El portaveu de NH, Ignasi Rubí ha afirmat que” nosaltres no posarem pals a les rodes. Hem estat molt sobre aquesta qüestió i ara comença la Champions League. Estarem més a sobre que mai sobre la neteja. Sitges es mereix tenir un servei de recollida digne”.

Segons el regidor de Ciutadans (C’S), José Tendero, “el plec de condicions tècniques era insuficient i poc concret i aquest fet era el que havia provocat el retard en l’adjudicació. Fiscalitzarem la implementació i el compliment del contracte. Volem agrair al Sr. Monasterio la predisposició que ha tingut des de l’inici sobretot en les observacions que des del nostre grup li hem fet arribar”. 

La regidora del PSC, Elisabet Pérez, ha posat de manifest que “és imprescindible que es reverteixi la situació de la neteja que ha viscut i patit Sitges. Demanem indicadors de qualitat del servei de neteja i els agrairia un seguiment cada quatre mesos per estar informats”.

Per la seva part, el regidor de Junts per Sitges, Rafael Font, ha afirmat que “votarem a favor. Creiem que la neteja és un tema cabdal. Ara bé, pensem que el contracte no és el que hauria de tenir Sitges. Hi ha punts que no són del tot satisfactoris. No veiem cap millora destacable en reduccions d’emissions o foment de recollida selectiva, entre d’altres, com un retorn social. No veiem cap referència a aspectes d’igualtat. Demanem que es vetlli al màxim pel compliment del contracte”.

L’alcaldessa de Sitges, Aurora Carbonell, ha tancat el torn de les intervencions, remarcant que “aquest és el contracte més important de l’Ajuntament de Sitges que segurament es farà amb tot el mandat per l’import i pel que significa. Voldria agrair-los molt sincerament el suport de tots els regidors i regidores que, per responsabilitat, estan donant el seu suport al nou contracte perquè saben que el problema de la neteja avui per avui és un problema greu. Moltes gràcies pel vostre suport ”.

 

Altres punts de l’ordre del dia: Mocions aprovades

En l’apartat de les mocions, s’ha aprovat la moció presentada per Ciutadans Sitges, per tal que l’Ajuntament de Sitges implementi la formació sanitària especial per a la Policia Local de Sitges.

Alhora el ple ha aprovat la proposta d’acord presentada per Nou Horitzó per a la permanència de l’activitat de Casa Bacardí al Mercat Vell de Sitges.

També s’han aprovat les propostes d’acord, presentades per Junts per Sitges, per tirar endavant la creació d’un nou ens per gestionar el Turisme i treballar per a la continuïtat del Festival Jardins de Terramar.  

En el decurs d’aquesta sessió, celebrada aquest dimecres, el Ple ha aprovat la proposta d’acord de ple en suport a la Llei 24/2015 i contra el tall de subministrament elèctric a les famílies amb deute, per part d’Endesa i altres companyies. La proposta ha estat presentada per ERC, SGI, Guanyem, PSC i Nou Horitzó. Comuns Verds s’han adherit a la proposta i Junts per Sitges i El Margalló hi han votat a favor, mentre que els tres regidors del partit de Ciutadans s’han abstingut.