Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El ple de maig aprova un ajut de 100.000 euros per a la millora d’escoles i llars d’infants

L’òrgan municipal aprova diferents actuacions, entre les quals, el projecte per instal·lar lectors de matrícules de vehicles per millorar la percepció de seguretat a la vila. També s’ha aprovat la partida per a les obres de remodelació que executarà l’Ajuntament al passeig marítim de Les Botigues, en relació amb la part que frega amb Port Ginesta.

La sessió plenària corresponent al mes de maig s’ha tancat amb l’aprovació de tots els punts de l’ordre del dia, entre els quals, 14 modificacions de crèdit que es destinaran a desenvolupar contractes de serveis, inversions i despeses de subministrament, entre altres.

Amb la finalitat de dur a terme millores a les escoles i les llars d’infants municipals, el Ple ha donat llum verda a una partida de 100.000  euros que permetran resoldre patologies a les escoles Esteve Barrachina i Miquel Utrillo. També s’ha previst instal·lar megafonia a l’escola Barrachina, arranjar el terra de la llar d’infants El Cercolet i instal·lar 3 tendals per donar ombra a les aules d’infantil del centre educatiu Maria Ossó. Paral·lelament, s’ha aprovat una partida de 28.500 euros per a la nova regidoria d’Infància. L’objectiu és treballar per als infants i adolescents i oferir activitats, com la festa de la Infància, tallers diversos i activitats en el marc de festes populars.

L’òrgan municipal també ha aprovat un crèdit de 75.000 euros per disposar de lectors de matrícules que es col·locaran abans de finalitzar l’any de manera estratègica al municipi seguint les indicacions i el criteri de la Policia Local. La finalitat és millorar així la seguretat ciutadana i facilitar la tasca de la policia per ser més eficients en la vigilància i el control de la mobilitat de vehicles i persones. Aquests lectors actuaran, a més, com a sistema dissuasiu davant possibles fets delictius i incívics.

Les obres de remodelació i de tractament ambiental a la zona del passeig marítim de Port Ginesta a Les Botigues de Sitges, s’executaran amb un import de 230.000 euros. La resta de l’actuació del passeig anirà a càrrec del Ministeri i es preveu iniciar al setembre.

En l’apartat d’Hisenda, s’ha aprovat l’actualització de l’annex del Pla Estratègic de Subvencions 2024-2026. El Pla pretén una major previsió i control de la despesa destinada a l’atorgament de subvencions.

En relació amb l'habitatge, s’ha aprovat una modificació de les bases de la convocatòria per a l’atorgament dels ajuts de lloguer just. A conseqüència de la crisi de la COVID-19, l’Ajuntament va adoptar mesures directes, per pal·liar els efectes derivats de la pandèmia per a les persones que tenien dificultats greus per atendre el pagament de la renda o lloguers del seu habitatge. Ara, amb la situació ja normalitzada, es proposa tornar als objectius inicials per:

  • ampliar el dret a la prestació a les unitats de convivència d’un membre
  • reajustar els percentatges per establir el lloguer just respecte els ingressos de les unitats de convivència de les persones amb discapacitat diversa

Aquest ple de maig ha estat l’últim per al regidor de Turisme i Drets Civils, Brandon Jones, que deixa el càrrec per motius personals. El regidor s’ha acomiadat del Ple agraint el suport rebut des que va assumir el càrrec i deixant constància de la feina feta. Tots els grups polítics han volgut agrair la seva tasca i dedicació a la vila, i han destacat el seu tarannà respectuós i conciliador. La persona que el substituirà serà Xavier Ripoll.

 

Mocions dels partits polítics municipals

En l’apartat de les mocions, el grup polític municipal de VOX ha proposat l’adopció de mesures en matèria de salut mental dels joves amb la finalitat de prevenir el suïcidi, abordant el problema des de les administracions més pròximes al ciutadà i amb la col·laboració entre Ajuntament i Generalitat. La proposta ha quedat rebutjada amb 17 vots en contra (ERC, PSC - El Margalló, Junts per Sitges, SGI, Verds en Comú Podem Sitges i Guanyem Sitges PP) i 3 vots a favor (PP, Fets per Sitges i Vox).

Guanyem Sitges ha sol·licitat una parada de bus de la línia E16 Sitges-Barcelona a la zona dels barris de l’Hospital, les Cases Noves i Els Molins, per donar servei als ciutadans d’aquestes zones, que ara mateix han de caminar un quart d’hora o més per arribar a la parada més propera d’aquesta línia. La proposta ha estat aprovada amb 18 vots a favor (ERC, PSC - El Margalló, Junts per Sitges, SGI, Verds en Comú Podem Sitges, Guanyem Sitges PP i Fets per Sitges) i dues abstencions (PP i Vox).

El PSC-EM ha presentat una proposta d’acord per a sol·licitar mesures immediates que millorin el servei d'autobusos, tant en l’increment del nombre d’autobusos com en la freqüència del servei, amb especial atenció a la línia E16 i a la ruta que connecta Sitges amb l'Aeroport de Barcelona. La proposta ha estat aprovada per unanimitat.

 

Totes les intervencions íntegres es poden escoltar a través del Canal de Youtube de l’@AjSitges, a Canal Blau TV, i a Ràdio Maricel.