Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El Ple de Sitges aprova dos nous ajuts econòmics per a empreses

La sessió del mes de juliol amplia les partides destinades a la compra d’aliments per a persones beneficiàries de Serveis Socials. Prospera també una modificació de crèdit per a la concessió d’una subvenció a la nova Associació Sitges Comerç.

El ple de Juliol de l’Ajuntament de Sitges ha aprovat per unanimitat dues noves ajudes econòmiques, que s’afegeixen a les quatre que ja impulsa la regidoria de Promoció Econòmica. Les noves ajudes es destinen a la reactivació dels autònoms i les petites empreses de més de 5 anys i, en una segona línia, a empreses i establiments per les despeses derivades de la instal·lació de mesures higièniques i de seguretat amb motiu de la Covid-19 per retornar a l’activitat comercial. El regidor de Promoció Econòmica, Guillem Escolà, va explicar que “la partida de cadascuna de les ajudes és de 100.000 €” i ha afegit que “s’està fent un gran esforç per derivar totes les partides tan ràpidament com és possible perquè arribin al sector empresarial”. Escolà va avançar que s’està treballant també amb noves línies d’ajudes adreçades al comerç de proximitat, entre d’altres.

Les noves ajudes econòmiques s’afegeixen a les quatre que ofereix l’Ajuntament per al pagament del lloguer, l’hipoteca o els subministraments dels locals comercials; al foment de la consolidació dels treballadors autònoms; per a la contractació laboral, i a la creació d’empreses. Les bases dels ajuts es poden consultar a la pàgina web municipal www.sitges.cat. En aquesta mateixa línia, durant la sessió es va aprovar l’adequació d’una partida pressupostària per a la concessió d’una subvenció a la nova Associació Sitges Comerç.

En el torn de les intervencions, el regidor de Junts per Sitges, Rafel Font, va considerar-les com a “insuficients”. Per la seva part la portaveu de Comuns Verds, Carme Gasulla, i el portaveu de Nou Horitzó, Nacho Rubí, consideren que les ajudes s’han d’ampliar a altres sectors com els centres escolars o les residències.

Divendres passat van prosperar també modificacions de crèdit del pressupost general 2020, amb partides que es destinaran a les famílies beneficiàries de Serveis Socials per a l’adquisició d’aliments per un valor de 85.000 euros, i a indemnitzar les empreses concessionàries de l’Ajuntament que han vist afectat el seu servei per raons motivades per la Covid-19. El Ple va aprovar també una modificació de crèdit per instal·lar un mesurador de partícules al poble de Garraf.

Pel que fa als joves el ple va aprovar per unanimitat, la creació del Consell d’Adolescents de Sitges i inicialment el reglament regulador. Aquest nou ens permetrà donar continuïtat al Consell d’Infants, i que els nens i nenes que hi participen continuïn amb la seva activitat parlamentària en l’adolescència i posteriorment en el Consell de Joves.

 

Altres punts de l’ordre del dia

El grups municipals Ciutadans - Sitges (CS) i Nou Horitzó (NH) van presentar una proposta d’acord per garantir la  seguretat ciutadana i eradicar la venda il·legal a l’espai públic de Sitges. El regidor de Governació, Josep Maria Martínez, qui es va abstenir en la votació, va confirmar que “l’Ajuntament de Sitges està molt conscienciat tant en la vessant social com en la policial per fer complir les ordenances municipals i les mesures sanitàries”. Guanyem Sitges es va posicionar en contra de la proposta d’acord perquè considerava feia “una lectura incompleta del fenomen del Top Manta”; la formació del Govern va insistir en el seu compromís per actuar des de la vessant social, un posicionament que comparteix amb ERC. En aquest sentit, l’alcaldessa de Sitges, Aurora Carbonell va afirmar que “la venda ambulant preocupa i molt, i l’aposta passa per la vessant social, perquè són persones i ens preocupen les persones, sense oblidar les actuacions policials que es prenen seguint les competències que tenim a l’abast”. Sitges Grup Independent (SGI) va donar suport a la proposta perquè “tot i que no és un fenomen exclusiu de Sitges, s’ha d’abordar des d’un conjunt d’accions”, així com el PSC, on consideren “important el treball conjunt amb altres administracions”. La proposta va prosperar amb els vots en contra d’ERC, Guanyem Sitges i Comuns Verds.   

El Ple va aprovar també la proposta d’acord presentada per Ciutadans Sitges, Junts per Sitges i Nou Horitzó-Partit Municipalista per dotar d’un mínim d’espais de joc als patis de les escoles de Sitges. Com va explicar el regidor de Ciutadans, José Tendero, “la proposta demana mesures per adaptar els patis a la diversió, combinada amb un equipament que compleixi amb les mesures de seguretat sanitàries actuals”. El Govern es va abstenir perquè “bona part de les accions recollides a la proposta ja s’estan duent a terme i altres no s’adapten al nou model educatiu que considera els patis espai educatius i no només d’esbarjo”, tal com va manifestar el regidor d’Educació, qui va afirmar que “manté la mà estesa amb les escoles i que treballa conjuntament amb la comunitat educativa”.

El ple va aprovar també la proposta d’acord presentada per Comuns Vers, per a l’abordatge de nous brots de la Covid-19 a Catalunya, que insta a la Generalitat de Catalunya a “ampliar i millorar tant els serveis com el material i la coordinació amb plans específics que impliquin els municipis”, tal com va explicar la portaveu de la formació, Carme Gasulla.

A proposta de Guanyem Sitges, Esquerra Republicana de Catalunya i Comuns Verds de Sitges es va sol·licitar la creació d'una comissió al Congrés dels Diputats i Diputades de l’estat espanyol per esclarir els presumptes delictes de blanqueig de capitals i frau fiscal del rei Joan Carles I. El Ple va aprovar la proposta.