Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El ple municipal aprova una modificació del Pla General que permetrà ampliar les dependències del parc de Bombers

El ple ha aprovat per unanimitat la modificació del Pla General per elevar un nivell l’edifici del Parc de Bombers de Sitges
El ple ha aprovat per unanimitat la modificació del Pla General per elevar un nivell l’edifici del Parc de Bombers de Sitges
L’Ajuntament de Sitges ha aprovat per unanimitat, en una sessió plenària extraordinària celebrada avui divendres, la modificació del Pla General que permetrà aixecar un nivell l’edifici del Parc de Bombers Voluntaris de Sitges. En la mateixa sessió, ha tirat endavant una modificació de la Relació de Llocs de Treball (RLT) que incorpora places de nova creació.

El ple municipal ha aprovat aquest divendres per unanimitat la modificació del Pla General que ha de permetre elevar un nivell l’edifici del Parc de Bombers de Sitges perquè el cos d’emergències disposi de més espai. Segons ha explicat el regidor de Territori, Jordi Mas, “fem aquest pas endavant perquè els bombers puguin oferir el seu servei en condicions idònies”. L’alcalde, Miquel Forns, ha assegurat que la Generalitat “té un projecte molt adient a les necessitats dels bombers i que contempla la continuïtat de l’Agrupament Escolta de Sitges en aquest edifici”. El batlle ha fet aquesta explicació en resposta a preguntes del regidor de la CUP Pol Vigó. Per la seva banda, la regidora del PSC Elisabeth Pérez ha demanat que l’Ajuntament es faci càrrec de la neteja de l’edifici, recordant que el parc de bombers “és un servei públic essencial i ara la neteja la duen a terme els propis bombers”.

La sessió d’aquest divendres, de caràcter extraordinari, s’ha convocat per aprovar dos punts que no van arribar a temps al ple ordinari de maig celebrat dilluns passat. El ple també ha aprovat, així, la primera modificació de llocs de treball per a 2019, que incorpora a la Relació de Llocs de Treball (RLT) de l’Ajuntament llocs prioritaris per cobrir les necessitats organitzatives de l’Ajuntament i que ja estaven contemplats a la plantilla de treballadors de l’Ajuntament. Es tracta de les places de comandament entremig de l’Oficina Local de l’Habitatge (OLHS), gestor cultural, cinc gestors de l’Oficina d’Atenció Ciutadana (OAC), tècnics d’administració general i enginyer, entre d’altres. La modificació ha tirat endavant amb els vots favorables del govern i la CUP, i el vot en contra de la resta de grups i regidors de l’oposició.

L’explosímetre dels bombers

La celebració d’aquest ple extraordinari ha comptat amb la presència de representants del Parc de Bombers Voluntaris de Sitges. Precisament, demà dissabte l’alcalde assistirà al Parc de Bombers a la donació, per part d’una empresa, d’un explosímetre al cos de bombers de Sitges. Es tracta d’un aparell que mesura gasos amb risc d’explosió o tòxics. S’utilitza per a detectar fuites de gas, males combustions i manca d’oxigen. En l’actualitat, els bombers sitgetans ja disposen d’un explosímetre, però l’ampliació a dos és necessària perquè es tracta d’un element de seguretat d’ús personal dels bombers.