Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El secretari d’Estat de Turisme es reuneix a Sitges amb representants de l’Ajuntament i del sector econòmic de la vila

El secretari d’Estat de Turisme, Fernando Valdés, acompanyat del diputat delegat de Turisme, Juan Luis Ruiz, ha realitzat avui una visita institucional a Sitges. En primer lloc, el Secretari ha signat el llibre d’Honor al Saló de Plens de la Casa de la Vila i posteriorment s’ha reunit amb representants del sector econòmic de Sitges

El secretari d’Estat de Turisme, Fernando Valdés, acompanyat del diputat delegat de Turisme, Juan Luis Ruiz, ha realitzat avui una visita institucional a Sitges, on ha estat rebut per l’Alcaldessa de Sitges, Aurora Carbonell, i el regidor de Turisme de l’Ajuntament, Luis Miguel Garcia; el regidor de Promoció Econòmica, Guillem Escolà; i el regidor de Governació, Josep Maria Martínez.

El secretari està duent a terme una visita a Catalunya organitzada per la Diputació de Barcelona per participar al Cercle de Turisme i alhora està coneixent les principals destinacions turístiques de la província, entre els quals Sitges. El secretari ha explicat que l’objectiu és “compartir de primera mà amb les administracions i els representants del sector privat les reflexions i les preocupacions per la situació actual, i també pensar en les oportunitats que hi haurà a partir del 2021 per recuperar el millor del sector turístic a Sitges i a la resta de província”.

Fernando Valdés ha remarcat “la importància de la col·laboració entre totes les administracions públiques” que segons ell “és una forma d’expressar el compromís amb un sector tant important per a tot el territori i el recolzament a tots els treballadors”.

El secretari d’Estat de Turisme ha recordat que “les mesures de suport s’estan treballant amb totes les administracions locals i autonòmiques” i “en breu s’anunciaran mesures addicionals del govern de l’estat”. Fernando Valdés ha subratllat que cal veure “de quina manera les destinacions principals de Barcelona, les seves empreses i el conjunt del sector poden participar d’una manera molt intensa en els Fons Europeus. És un moment per aclarir els mecanismes de participació, de col·laboració entre administracions per a uns recursos que ens han d’ajudar no només per recuperar-nos, sinó també per sortir enfortits d’aquesta situació i apostar per un futur de model turístic molt més sostenible, més competitiu i atenent als reptes que s’han vist accelerats com a conseqüència de la pandèmia”.

Per la seva part, l’Alcaldessa de Sitges, Aurora Carbonell, ha agraït “la visita del secretari a la vila per tal que tant nosaltres com a representants de l’administració com el sector privat puguem tenir de primera mà aquesta trobada i compartir reflexions”. Aurora Carbonell ha explicat també que “demanarem al secretari a curt termini ajudes directes ara i de cara al futur plantejar noves estratègies per ajudar a vertebrar el nostre territori”. Aurora Carbonell ha destacat, a més, de nou “els esforços que ha fet el sector privat per mantenir les activitats però ara ja estem en un moment molt crític”.

El secretari d’Estat de Turisme ha signat el llibre d’Honor a l’Ajuntament de Sitges i posteriorment s’ha reunit amb els representants del sector econòmic de Sitges al Palau de Maricel.