Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El sector de l’hostaleria reconeix accions solidàries en el dia de Santa Marta

La festivitat de la patrona de l’hostaleria, recorda el passat més immediat i es fixa en el futur amb optimisme, tot i la incertesa i els riscos socioeconòmics provocats per la pandèmia.

Representants del sector turístic han celebrat, avui, als jardins del Casino Prado Suburense, una atípica Santa Marta, patrona de l’hostaleria. En un moment de riscos socioeconòmics, el sector turístic es planteja el futur en positiu tot i la incertesa, i ha volgut mantenir la celebració, que ha servit per premiar accions destacades de professionals i establiments durant els últims mesos de pandèmia.

Jordi Martí, del Janio’s Bar ha rebut el premi a l’Oci Nocturn i l’Entreteniment, per desenvolupar activitats d’oci i culturals durant el temps de confinament. Els reconeixements han recaigut també en l’Hotel Melià Sitges per convertir-se en hotel medicalitzat, i en Blanca Pérez, en representació dels 20 establiments que han participat en la iniciativa Warriors Sitges.

L’acte ha servit per mirar al passat més immediat amb el record dedicat pel president del Gremi d’hostaleria de Sitges, Oskar Stöber, “a la gent que ha treballat dia a dia en aquesta pandèmia i les persones que han estat afectades per la malaltia”.

Per la seva part, el regidor de Turisme, Luis Miguel Garcia, ha enumerat algunes de les accions previstes per pal·liar les conseqüències provocades per la irrupció de la Covid-19, com el Pacte per la recuperació socioeconòmica de Sitges, l’obertura de Can Milà, o les accions destinades a l’atracció de turisme de proximitat en un moment en què alguns països emissors europeus han deixat de recomanar l’Estat espanyol com a destinació segura. Ha refermat també “la línia del Govern per continuar amb l’aplicació de sancions als habitatges d’ús turístic il·legal i per prendre les mesures socials, preventives i policials per fer front a la venda ambulant il·legal”, i ha valorat positivament algunes de les accions impulsades des del sector en col·laboració amb l’Ajuntament, com la delimitació del carrer Primer de Maig.

L’alcaldessa de Sitges, Aurora Carbonell, ha clos l’acte posant en valor l’esforç del sector turístic amb “pràcticament tots els establiments oberts, el que vol dir que moltes persones han pogut recuperar el seu lloc de feina”. En un moment en què les dades epidemiològiques són bones, “és la incertesa la que ens fa mal, però Sitges és una destinació segura, que compleix amb totes les mesures sanitàries. És una destinació madura i amb molta experiència, i us encoratjo a continuar treballant plegats en la col·laboració públic-privada”, ha afegit l’alcaldessa.

 

Reconeixements Santa Marta 2020

Premi Oci Nocturn i Entreteniment

 Jordi Martí, del Janio’s Bar

Per la seva implicació durant tots aquests anys i per desenvolupar activitats d’oci i cultura durant la Covid-19.

Premi Restauració

Blanca Pérez, del restaurant Corazón de Ágave

Pel seu lideratge en l’impuls dels Warriors Sitges, per repartir aliments i begudes durant el confinament. És un reconeixement col·lectiu per als 20 establiments que han col·aborat en aquesta missió.

Premi Allotjament

Miguel Farreras, Hotel Melià Sitges

Per haver transformat l’hotel durant la pandèmia en hotel medicalitzat per evitar un col·lapse major dels centres sanitaris de la zona.