Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El Servei de prevenció i socorrisme realitza més de 57.600 accions preventives a les platges de Sitges

L’informe assenyala, entre altres, un augment de les assistències lleus per l’elevat nombre de meduses a l’aigua aquest estiu.

Segons l’informe del Servei de prevenció, salvament i socorrisme de la temporada 2023, aquest estiu s’ha tancat amb un total de 57.635 accions preventives a les platges de Sitges. Aquesta xifra suposa un 16% més respecte el 2022, quan es van dur a terme 49.716 actuacions. Les dades corresponen al període compres entre l’1 de maig i el 15 d’octubre, temps durant el que Proactiva ha prestat el servei de salvament i socorrisme.

D’altra banda, l’estat de la mar ha provocat aquest estiu un increment de la intervenció aquàtica, contribuint també a l’augment general de persones ateses. Al llarg de la temporada s’han realitzat 2.493 assistències, un 56% més que l’any 2022. Del total de les assistències, 1.500 corresponen a atencions lleus per picades de medusa. El regidor de Manteniment i Serveis a les Platges, Ignasi Rubí, ha ressaltat que “les assistències venen donades també per la professionalitat i la perseverança del servei que ha posat un èmfasi especial a la prevenció” i ha afegit que “respecte a les meduses, haurem de conviure amb aquesta situació els pròxims anys per la pujada de la temperatura de l’aigua. Alhora cal recordar que està prohibit treure-les del mar”. El regidor destaca que “l’Ajuntament fa un balanç molt positiu del servei”.

Pel que fa a les intervencions greus, s’han atès a 91 persones (98 el 2022), de les quals 45 han estat evacuades a un centre hospitalari. Per contra, s’han produït 38 assistències aquàtiques (12 el 2022) i 95 rescats (80 l’any anterior).

El servei de bany a persones amb diversitat funcional s’ha vist afectat per les condicions del mar. La mala maror d’alguns dies i el fort vent han fet disminuir el nombre de banys i les ajudes al bany. Tot i això, l’activitat es manté molt similar a temporades anteriors. S’han realitzat 55 serveis de bany respecte als 71 de la temporada passada.

 

 

Pel que fa a les banderes, la bandera verda ha onejat la majoria dels dies, tot i que baixa tres punts respecte l’estiu passat (75% sobre el 78% al 2022). La bandera groga ha pujat del 20 al 23%, principalment per l’estat de la mar i fortes corrents, a més dels dies de mar de fons. El percentatge de banderes vermelles ha estat igual que el 2022, un 2%, sobretot per maror i forta maror.

 

Galeria d'Imatges