Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El terme municipal de Sitges, a excepció del nucli de Les Botigues, passarà a la fase 2 a partir de dilluns

Accedir dins dels restaurants fins a ocupar un 40% de l’aforament o la reobertura dels centres educatius són algunes de les novetats de la fase 2, així com també el bany recreatiu a les platges a partir del 2 de juny.

Sitges passarà a la Fase 2 de la desescalada a partir de dilluns vinent, 1 de juny, a excepció del nucli de Les Botigues, que continuarà en fase 1 ja que, segons el que estableix la Generalitat, pertany a l’àrea de gestió assistencial Baix Llobregat centre-  litoral i Hospitalet de Llobregat.

L’alcaldessa de Sitges, Aurora Carbonell, s’ha mostrat satisfeta de la decisió del Ministeri de Sanitat i ha assegurat que avançar cap a la Fase 2 implica permetre, per exemple, “obrir platges per a l’ús recreatiu, eliminar franges horàries i que els restauradors que només tenen interiors puguin obrir, toti que amb restriccions d’aforament. De mica en mica es va fer aquest retorn cap a una nova normalitat i vull agrair l’esforç col·lectiu de les sitgetanes i els sitgetans que fan possible que avancem, però sobretot vull recordar la importància de no abaixar la guàrdia, i, per això, demano la màxima prudència. Hem de continuar amb les mesures de seguretat per poder fer el salt d’etapes”. L’alcaldessa lamenta però que encara hi hagi limitacions de mobilitat que impedeixen l’arribada de persones de Barcelona a la vila.

El Ministeri de Sanitat ha aprovat la proposta de la Generalitat per fer passar a la Fase 2 del desconfinament les àrees del  Garraf i l’Alt Penedès juntament amb les regions sanitàries de Girona i Catalunya Central. Així se sumaran a l’Alt Pirineu i Aran, les Terres de l’Ebre i el Camp de Tarragona, que des d’aquest dilluns, 25 de maig han estrenat la la fase 2.

Aquest avançament la desescalada gradual implica nous canvis, tot i que l’estat d’alarma continua vigent.

 

Novetats Fase 2

En aquesta segona etapa del desconfinament hi ha novetats com per exemple que es podrà accedir dintre dels restaurants fins a ocupar un 40% de l’aforament i també continuaran algunes activitatsamb restriccions. A partir d’aquest dilluns a Sitges s’acaben els límits horaris tot i que els més grans de 70 anys continuaran amb les seves franges específiques. També  reobriran les escoles a partir de l’1 de juny i  les platges també obriran a partir del dia 2 de juny per poder banyar-se i prendre el sol(fins ara només s’hi podia passejar o fer esport). A més, la Biblioteca Santiago Rusiñol també reobrirà a partir del 2 de juny. En una primera etapa únicament oferirà servei de retorn i préstec de documents amb cita prèvia. La Biblioteca Josep Roig i Raventós continuarà tancada fins a nou avís.

 

Activitats permeses a la Fase 2:

 

 • Reunions de grups socials:fins a 15 persones a casa (i no 10 com fins ara);
 • Passeig de la població infantil (fins a 13 anys: S’amplia la limitació d’acompanyants i es permeten grups de fins a 10 persones no convivents i sense límit en els convivents.
 • Visites a residències de persones grans o altres centres residencials: amb les condicions de seguretat fixades (fins ara aquetes visites no es permetien).
 • Als casaments i altres celebracions religioses: es permet un aforament del 50% i fins a 100 persones a l’aire lliure o 50 en espai tancat (fins ara no es podia).
 • Als enterraments: s’amplia l’assistència fins a 25 persones entre familiars i afins (quan fins ara era de 15).
 • Vetlles: es permeten 25 persones a l’aire lliure o 15 en espais tancats (fins ara era de 15 i 10 persones respectivament)
 • Llocs de culte: permeten un aforament màxim del 50% (fins ara era d’un terç).
 • Escoles: es reobren a partir de l’1 de juny i les activitats presencials en l’àmbit no universitari, sempre que sigui possible es mantindrà la formació a distància.
 • Autoescoles i acadèmies: poden reobrir per iniciar les classes presencials amb lalimitació a 1/3 de l’aforament i manteniment de les mateixes mesures de seguretat. Per a les pràctiques de conducció, cal mascareta i desinfecció entre cada alumne.
 • Cinemes, teatres, auditoris i espais similars: poden reobrir amb una tercera part del seu aforament autoritzat si tenen butaques preassignades. I en espais tancats, màxim 50 persones, o en espais oberts, màxim 400 persones però assegudes (fins ara 30 i 200 respectivament).
 • Museus: es permet ampliar l’aforament fins al 50%
 • Comerç: es permet fins al 40% de l’aforament, si no es pot mantenir 2 metres de distància només 1 client dins del local.
 • Mercats no sedentaris: 1/3 de les parades habituals (fins ara es permetia el 25%)
 • Centres comercials també s’obren però l’aforament de les zones comunes serà d’un 30% i d’un 40 dins dels establiments.
 • Hostaleria i restauració: es pot consumir en taula dins del local i fins a un 40% de l’aforament i un 50% a les terrasses. No hi haurà autoservei en barra. Es pot augmentar l’aforament a l’interior dels locals fins al 50% amb un mínim del 30%.Les terrasses queden igual.

No poden obrir discoteques ni tampoc bars d’oci nocturn.

 • Hotels i allotjaments turístics: reobertura al públic de les zones comunes sempre que no superi 1/3 de l’aforament. Activitatsd'animació o classes grupals màxim 20 persones, cal evitar l'intercanvi d'objectes, s’ha de fer preferentment a l'aire lliure amb distància de 2 metres o mascaretes.
 • Passeig i esport no professional de població de més de 13 anys: es permeten grups de fins a 10 persones no convivents i sense límits en els convivents per fer un passeig i esport.
 • Parcs naturals: s’obren amb un aforament màxim del 20%.
 • Piscines recreatives:poden obrir amb cita prèvia i amb un aforament màxim del 30% o inferior fins permetre 2 metres de distància de seguretat, horaris per torns, no dutxes ni vestuaris ni fonts d'aigua, neteja almenys tres vegades al dia.
 • Activitat física no professional: fins a 70 anys en qualsevol franja horària a excepció de la compresa entre les 10.00 hores i les 12.00 hores i entre les 19.00 hores i les 20.00 hores, que queda reservada als majors de 70 anys.
 • Turisme actiu i de naturalesa: grups de fins a 20 persones
 • Platges: es permet l’accés per fer esport (professional i no professional) i per oci (bany i sol). Dins la regió sanitària, màxim grups de 15 persones, excepte convivents sense límit, sempre que no hi hagi contacte físic i mantenint distància de 2 metres entre usuaris, incloses les tovalloles i altres objectes personals, excepte convinents.
 • Congressos, reunions i conferències de negoci o científiques: 50 assistents (fins ara 30).
 • Obres en edificis i habitatges: se suprimeix la restricció vigent que no hi hagi ocupants, es permeten lliurement sempre que es garanteixi 2 metres distància o mascareta, no contacte físic i la resta de mesures de seguretat generals.