Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Els cementiris de Sitges, a punt per Tots Sants

Els recintes ofereixen un horari especial amb motiu de Tot Sants i obren les seves portes de 9 h a 18 h fins el 2 de novembre. El dissabte 28 d’octubre s’ofereix un recorregut pel patrimoni arquitectònic del cementiri de Sant Sebastià.

Els cementiris de Sitges ja estan a punt per afrontar les dates al voltant de Tots Sants (1 de novembre), dies en què es registra major afluència de persones al cementiri de Sant Sebastià i de Les Pruelles. Fins el 2 de novembre, aquests dos recintes estaran oberts de les 9 h a les 18 h i les oficines de l’empresa concessionària d’aquest servei fúnebre, ubicades a Les Pruelles, estaran obertes de dilluns a divendres, de 9 h a 20 h.     

El regidor responsable dels cementiris, Ignasi Rubí Gonzàlez, explica que "des de la regidoria estem treballant en millores d'aquests espais de record tan importants i emblemàtics, entre les quals estem abordant el manteniment d’estructures i també la jardineria d’aquests espais".

El valor patrimonial de l’arquitectura del cementiri de Sant Sebastià, a Sitges, es posarà de relleu aquest dissabte, 28 d’octubre, en una visita cultural guiada a les 11h del matí. Les persones que estiguin interessades a fer aquest recorregut han d’apuntar-s’hi al telèfon  619 79 31 99 i presentar-se a l’entrada del cementiri de Sant Sebastià (Avinguda de Balmins s/n), aquest dissabte a les 11h. La visita cultural a aquest espai funerari rep el nom de La Ruta de les ànimes.   

El Cementiri de Sant Sebastià, un valor patrimonial

El Cementiri de Sant Sebastià, o cementiri vell de Sitges, es va posar en funcionament el 1814 i es troba al costat de la platja homònima. Aquest és una ubicació privilegiada a la costa del Garraf i molt a prop de l’església del municipi. Tan sols travessar l’entrada del cementiri, el visitant es troba envoltat d’un dels llegats funeraris modernistes més importants amb obres d’arquitectes i escultors com Josep Llimona, Frederic Marès, Manuel Fuxà, Agapit Vallmitjana, Alexandre Mariotti, Josep Reynés, Joan Rebull o Pere Jou.

La ruta repassa aquest llegat artístic, a través dels panteons i les tombes d’alguns dels personatges més il·lustres de la vila.