Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Els delictes es redueixen un 5% i incrementen un 26% les persones detingudes a Sitges

Les xifres reflecteixen una reducció dels fets delictius del -5,5%, d'entre els quals destaca la reducció dels delictes contra el patrimoni (-8,8%), i la reducció de l’accidentalitat, que s’ha reduït en un 20% respecte el mateix període analitzat del 2019 (abans de la Covid).

L'Ajuntament de Sitges i els representants dels cossos de la Policia Local, Mossos d'Esquadra, Policia Nacional i Guàrdia Civil han celebrat aquest dimecres la reunió anual de la Junta Local de Seguretat. La reunió ha servit, entre altres qüestions, per fer una avaluació i anàlisi de l’estat en què es troba la seguretat al municipi, i fer una diagnosi i planificació d’accions per als propers mesos, entre les quals les festes de Nadal.

Pel que fa a les infraccions penals, reflecteixen una reducció dels fets delictius coneguts del -5,5%, d'entre els quals destaca han disminuït els delictes contra el patrimoni (-8,8%), respecte d’octubre de 2019.

L'Alcaldessa de Sitges, Aurora Carbonell ha fet una "valoració positiva en el sentit que els delictes han baixat en general. Això demostra que es fa una molt bona feina en prevenció, actuació i investigació, i això dona bons fruits”. L’Alcaldessa ha afegit que això “queda avalat per les valoracions que fan els turistes i visitants a les enquestes de reputació, on la seguretat és un dels àmbits més ben valorats".

Pel que fa a la seguretat viària, les dades constaten una reducció de l’accidentalitat, que ha baixat un 20% en aquest mateix període, i la reducció d’un -25% els atropellaments, i el més important és que no hi ha hagut cap víctima mortal.

L’Inspector de la Policia Local de Sitges, Jordi Altarriba, ha manifestat que "estem satisfets pel treball, el resultat i les xifres, que són positives, en col·laboració amb tots els cossos policials. No baixem la guàrdia, seguim treballant per mantenir aquestes xifres i millorar-les". Altarriba ha remarcat “la reducció de l'accidentalitat de trànsit, que es deu a la tasca de prevenció”.

Un altre dels punts de la trobada ha estat l'avaluació de la tasca preventiva i proactiva realitzada pels cossos policials, amb la finalitat de reduir i minimitzar les activitats delictives o infraccions administratives alhora garantir la seguretat ciutadana i també la convivència i la qualitat de vida dels ciutadans. En aquesta línia, Mossos d'Esquadra ha presentat el Pla d’acció de violències sexuals en col·laboració amb la Policia Local que inclou mesures com la del 'Camí segur per Carnaval' i els 'Punts Lila'.

Des de Mossos d'Esquadra, l’Inspector de Mossos d’Esquadra al Garraf, Josep Maria Montero ha explicat que "en el darrer període, un 22% dels fets delictius s'han resolt i, a més, les detencions han augmentat un 26% (286 detencions), per la qual cosa cal fer una balanç molt positiu. Durant l'estiu, quan l’índex de persones a Sitges incrementa notablement, per tant l'activitat policial ha estat molt eficaç”.

En el marc de la Junta de Seguretat Local s’ha presentat el dispositiu especial que es desplegarà amb motiu de les Festes de Nadal, amb tasques de prevenció als principals eixos comercials en unes dates en que l'afluència de visitants serà major.