Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Els Reis d’Orient tornen als carrers de Sitges, amb mesures anticovid

Melcior, Gaspar i Baltasar han desfilat juntament amb les seves comitives davant d’un públic, amb mascareta i entusiasmat, per diversos carrers de la vila.

Els Reis d’Orient són a Sitges, com cada 5 de gener, per repartir regals i il·lusió en la nit més màgica de l’any. Melcior, Gaspar i Baltasar, acompanyats de les seves comitives, han arribat a dos quarts de sis de la tarda quan estava a punt de pondre’s el sol. Han baixat per baixar les escales de La Punta fins a La Fragata, on han  pujat a les seves carrosses per començar la tradicional Cavalcada de Reis per diversos carrers de la vila.                                                       

Centenars de sitgetanes i sitgetans, especialment els més petits, han rebut Ses Majestats amb mascareta, distància i una gran expectació i entusiasme. Plens de desitjos tenien ganes de veure de ben a prop els Reis d’Orient. El recorregut de la Cavalcada s’ha adaptat a la pandèmia, ja que a causa de les mesures anticovid havia de passar per carrers més amples amb l’objectiu d’evitar aglomeracions. A diferència de l’any passat, aquest any Ses Majestats han pogut desfilar amb públic al carrer.

A la Cavalcada s’han vist  timbalers, carboneres i les tres comitives Reials amb els tabernacles, amb l'or, encens o mirra i també un grup de música. La desfilada s’ha tancat amb el Patge Reial, que portava una carrossa amb regals, i el camió de Bombers, amb la sirena emblemàtica. Més de cinquanta persones han participat a la comitiva i han repartit 600 quilos de caramels aptes per a celíacs en un itinerari, que ha finalitzat a la plaça de l’Ajuntament. Posteriorment, els Reis d’Orient han tornat a baixar les escales de La Punta per dirigir-se a la Fragata, on han rebut de mans de l’alcaldessa, Aurora Carbonell, la clau màgica de la vila que obre totes les portes de les cases per deixar-hi obsequis. A la Fragata també Ses Majestats han recollit les últimes cartes dels nens i les nenes per poder preparar-se per començar una feina en una nit molt llarga.

 

Galeria d'Imatges