Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Emotivitat i fermesa en l’acte de record i reconeixement a les víctimes de la COVID-19

L’acte, celebrat a les Terrasses del Palau Maricel, va ser una mostra d’agraïment a les persones que han estat i continuen treballant en la lluita contra la malaltia.

Les Terrasses del Palau Maricel es van convertir, divendres, en l’escenari escollit per celebrar l’acte de dol i reconeixement a les víctimes de la Covid-19. La iniciativa municipal, servia per expressar l’agraïment del poble de Sitges a les persones que han treballat, i encara continuen, en la lluita contra la malaltia des de diversos àmbits.

 

Quatre testimonis van ser el fil conductor d’un acte que va comptar amb la música de Glòria Freixas, Pinyu Martí i Joan Pinós, com a escenificació de la importància que la cultura i els artistes han tingut per fer del confinament un temps més amè. Els testimonis de Núria Mir, una persona que superat la malaltia; David Lanau, qui té la seva mare a la residència de l’Hospital de Sant Joan; Jana Valera, un dels molts infants que la Policia Local va felicitar a casa el dia del seu aniversari, i Lluís Rey, qui ha requerit de l’ajuda del voluntariat, van servir per posar en valor la feina d’alguns dels col·lectius més significatius  com els professionals de la salut, el sector assistencial, els cossos de seguretat i les persones que han mostrat la seva cara més solidària com les cosidores o els qui es van oferir per cobrir les necessitats diàries de la gent gran. Cada testimoni va encendre una espelma “per simbolitzar el record a les víctimes i el treball per superar la COVID-19, així com la llum que hem de veure per construir un futur entre tots i totes”, va explicar l’alcaldessa de Sitges, Aurora Carbonell.

 

Va ser un acte carregat d’emotivitat que, al mateix temps, va servir per demostrar la fermesa de tantes persones i col·lectius que, professionalment o anònima, han treballat en la lluita contra la malaltia i per ajudar a les persones en situació més vulnerable. “Sitges ha estat molt generós i solidari, i ha sabut ajudar-se sense haver de donar gaires explicacions. Aquests dies tan difícils moltes persones han tret el millor de sí mateixes”, va destacar Aurora Carbonell. L’alcaldessa va demanar per l’actual camí de represa de l’activitat, “responsabilitat, solidaritat i civisme”.