Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Es presenta la VII Setmana Europea de Sitges amb un ampli programa d’activitats, conferències, presentacions i un concert

A més, el Palau Maricel serà la seu aquest dijous de la inauguració de la VII Setmana d’Europa als Municipis de Catalunya.
L’existència de la Unió Europea és coneguda per la majoria de ciutadans, però en canvi no es coneixen tant a fons les tasques que s’hi desenvolupen o quina és la seva composició. Per evitar aquesta desinformació el paper de la política local és important i Sitges és un dels pioners de les qüestions europees en les administracions municipals. En aquest marc, l’Ajuntament va presentar dimecres els actes de celebració de la VII Setmana Europea amb diverses activitats, conferències, presentacions i el concert del Dia d’Europa que portaran fins a la vila el sentiment europeu. El regidor d’Integració Europea, Joaquim Millan, va presentar aquest cicle d’actuacions que es va iniciar el passat 12 d’abril amb la inauguració de la setena edició del curs sobre la Unió Europea, format per cinc xerrades sobre aspectes europeus a càrrec de diferents personalitats d’aquest àmbit, i que es clourà el proper 3 de maig. Aquest programa d’activitats té enguany el valor afegit que el Saló d’Or del Palau Maricel acollirà el proper 26 d’abril la inauguració de la VII Setmana d’Europa als Municipis de Catalunya, organitzada pel Consell Català del Moviment Europeu amb motiu del 50è aniversari de la signatura del Tractat de Roma. Durant l’acte es presentarà la publicació “10 preguntes i respostes sobre el paper dels municipis a la Unió Europea”, una eina que tracta a fons l’ampliació de la Unió Europea i el paper de l’administració pública com a mitjà comunicador. Els actes de commemoració del Dia d’Europa, que se celebra anualment el 9 de maig, es completen amb l’activitat de contes per a infants “Els Amics d’Europa” el proper 5 de maig a les 12 hores a la Biblioteca Santiago Rusiñol; el concert “Itàlia, Portugal i Espanya: l’Europa llatina del Renaixement”, organitzat per Joventuts Musicals el 6 de maig al Palau Maricel a partir de les 19 hores; i la festa “Europa, 50 anys d’una aventura comuna” amb la hissada de la bandera de la Unió Europea i l’animació del grup “L’arlequí: riu i balla” el 10 de maig al CEIP Maria Ossó.