Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Es restaura l’Orgue del Vinyet

L’orgue, construït el 1857, presentava problemes de funcionament greus i necessitava una restauració urgent.

Restaurem l'orgue. Entre tots! Aquest és el nom de la campanya impulsada pels administradors del Santuari de la Mare de Déu del Vinyet  per recollir fons en benefici de la restauració de l'històric instrument.

L'orgue, creat el 1857 per Cayetano Vilardebó, presentava problemes de funcionament greus. Als seus 153 anys i amb una guerra a l'esquena, durant aquests dies es repara al taller de l'orguener Gerhard Grenzing al Papiol, qui utilitza els mateixos materials i metodologia aplicats en la construcció original per retornar la musicalitat inicial de l'orgue.

Tot el procés de restauració té un cost de 60.000€. Gràcies a les diferents aportacions rebudes per part de l'Ajuntament de Sitges i particulars, s'han aconseguit al voltant de 45.000€. Amb la campanya Restaurem l'orgue. Entre tots! els administradors impulsen diferents activitats i canals per col•laborar amb aquest important instrument, inclòs en el patrimoni de Sitges.

Una de les formes de contribuir amb la recuperació és apadrinant una peça de l'orgue. Per un preu mínim de 5€, els interessats apadrinen una peça de l'instrument i, a canvi, els administradors escriuran el nom de les persones que participin en una ja llarga llista que es guardarà a l'interior de l'orgue, en un pergamí i en un llapis òptic.

També es pot donar suport a la campanya a través dels actes organitzats. El primer serà el Concert del cor de cambra masculí “Antistiana Máskili”, diumenge 27 de febrer, a les 18 hores, a la Parròquia de Sant Bartomeu i Santa Tecla, que tindrà entrada lliure i gratuïta però es demanarà una aportació econòmica voluntària.  A més, es preveuen altres activitats com l'acte d'inauguració de l'orgue ja restaurat, el concert organitzat per l'Escola de Municipal de Música Montserrat Almirall o la Festa de Tardor, en la que participaran diferents entitats i associacions del municipi.