Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Front comú a Sitges per tenir un oci nocturn segur

Autor de la fotografia: Associació de Bars Musicals del carrer del Pecat
Autor de la fotografia: Associació de Bars Musicals del carrer del Pecat
L’Ajuntament de Sitges, l’Associació de Bars Musicals del carrer del Pecat, amb el suport del Gremi d’Hostaleria de Sitges duen a terme un operatiu especial per garantir les mesures de seguretat a les principals zones d’oci nocturn. Els divendres i els dissabtes des de les 23.00 a les 03.30 hores, personal de seguretat de l’Associació vetllen per evitar aglomeracions a la via pública.   En paral·lel, la regidoria de Joventut ha posat en marxa un servei d’agents de convivència per recordar als joves la importància de complir amb l’obligació de dur la mascareta posada i mantenir la distància de seguretat.

L’Ajuntament de Sitges i l’Associació de Bars Musicals del carrer del Pecat, amb el suport del Gremi d’Hostaleria de Sitges, treballen per garantir la seguretat a les principals zones d’oci nocturn a través d’un dispositiu de vigilància. L’operatiu, que ha estat dissenyat i s’ha fet en coordinació amb la Policia Local i Mossos d’Esquadra, funciona els divendres i dissabtes des de les 23.00 a les 03.30 h durant tota la temporada d’estiu. L’objectiu és garantir la distància social regulant la circulació de persones pel carrer durant les hores de més activitat i més afluència de gent. Personal de seguretat de l’Associació vetlla per evitar aglomeracions a la via pública i garantir el bon funcionament amb les mesures següents:

  • Zona d’entrada per la plaça Indústria i dues sortides una per la zona del passeig de la Ribera i l’altra pel carrer Sant Tecla amb un únic sentit de circulació.
  • Es fa un passadís central ben delimitat que comunica amb les terrasses i accessos als bars.
  • Qualsevol persona que accedeix al recinte ha de portar posada la mascareta.
  • Una vegada s’accedeix al local cal seure a les terrasses i si no hi ha lloc cal entrar al local sempre que l’aforament (limitat per la Covid-19) ho permeti.
  • Es pren la temperatura a qualsevol persona que accedeixi a la zona.

 

Els empresaris del carrer Primer de Maig són els impulsors d’aquesta iniciativa, que ha estat assessorada i coordinada per la Policia Local i els Mossos d’Esquadra, per tal que el carrer, popularment conegut com el carrer del Pecat, sigui un referent en mesures de seguretat i garantir l’oci nocturn, el respecte a la normativa vigent i evitar la propagació del coronavirus. Actualment també s’estudia aplicar un sistema semblant als carrers Joan Tarrida i c. Bonaire davant la preocupació de l’oci nocturn per superar la temporada d’aquest estiu Covid-19 amb les màximes garanties de seguretat.

 

En paral·lel, des de fa setmanes patrulles de Policia Local i de Mossos d'Esquadra tenen un dispositiu policial per assolir un doble objectiu: comprovar l'ús obligatori de mascaretes i també les distàncies de seguretat i, alhora, tenir una presència preventiva per evitar aldarulls i problemes d'ordre públic a la via pública.

 

Servei d’Agents de Convivència

Paral·lelament, la regidoria de Joventut ha posat en marxa un servei d’agents de convivència per recordar als joves la importància de complir amb l’obligació de dur la mascareta posada i mantenir la distància de seguretat. Els 4 integradors socials estableixen una coordinació amb la policia local i la regidoria de Joventut de l’Ajuntament de Sitges.  

El servei funciona els dijous, els divendres i els dissabtes fins a final del mes d’agost des de les 22.00 a les 03.00 hores a la zona del Passeig i als principals carrers de l’oci nocturn (Primer de Maig, carrer Bonaire, carrer Joan Tarrida, entre d’altres).