Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Gestió integral de petites associacions a l’Espai Jove

Una quinzena de responsables i membres d’associacions no lucratives de la vila han assistit al curs per millorar l’eficàcia de les seves associacions.

Responsables i membres d'associacions no lucratives han participat en el curs Gestió integral de petites associacions amb l'objectiu de treballar qüestions com el marc jurídic i fiscal, la gestió dels aspectes laborals, la planificació estratègica i la gestió econòmica. El curs, celebrat divendres a l'Espai Jove, ha estat organitzat per la Regidoria de Participació Ciutadana i Joventut, i impartit per la Fundació Pere Tarrés – Escola de l'Esplai.

El curs ha servit per explicar la situació jurídica i el marc normatiu de les entitats, i per oferir una visió general del règim fiscal, entre altres qüestions. Els assistents també han conegut quines eines i mitjans ajuden a estructurar la gestió econòmica de l'entitat i les metodologies que faciliten el desenvolupaments dels diferents projectes.

El regidor de Participació Ciutadana i Joventut, Josep Moliné, ha destacat que “cursos com aquest contribueixen a reforçar el teixit associatiu de Sitges”. El regidor, que va ser l'encarregat de donar la benvinguda als assistents, va explicar que l'Espai Jove està obert a totes les associacions juvenils que el necessitin per tirar endavant els seus projectes.

El curs, de 16 hores de durada, s'ha impartit durant tres dies a responsables i membres d'associacions no lucratives de Sitges com l'Agrupament Escolta Nostra Senyora del Vinyet, l'Ateneu Popular, la Penya Barcelonista o la Fundación Soñar Despierto, entre altres. Les persones que han assistit al 80% de les sessions obtenen un certificat d'assistència de la Fundació Pere Tarrés, que compta amb el reconeixement del Pla de Formació del Voluntariat de Catalunya. També reben un certificat de la Direcció General d'Acció Cívica i Comunitària de la Generalitat de Catalunya.

Els assistents han fet una valoració positiva del curs on han adquirit recursos instrumentals i conceptuals que poden contribuir a millorar l'eficàcia de les seves organitzacions. Després de tenir una visió global de la gestió d'una entitat, els assistents van assegurar que continuarien treballant en aquesta direcció en un futur.