Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Ajuntament aplica mesures de racionalització a la il·luminació de Nadal

Els llums de Nadal s’encendran el 24 de novembre, per fomentar el comerç local, i s’acabaran el mateix 6 de gener. Aquest any, s’instal·laran 70 figures menys, respecte l’any passat amb l’objectiu de reduir el consum d’energia.

Sitges disposarà, aquest pròxim Nadal, d’un total de 329 figures d’enllumenat nadalenc, amb una potència total instal·lada de 19kw. Això suposa una reducció d’energia respecte de les prop de 400 figures que es van muntar l’any passat i que tenien una potència total de 26Kw aproximadament.

Tota la il·luminació nadalenca que s’utilitza a Sitges és de sistema Led i de fil lluminós de baix consum. Les figures es completen amb una decoració consistent amb la incorporació d’elements sense il·luminació, però que reflecteixen la llum (com fulles o estrelles). A més, aquests elements mantenen el seu caràcter decoratiu durant el dia, quan els llums no estan encesos.  

El regidor de Serveis Urbans de l’Ajuntament de Sitges, Jaume Monasterio Miró, explica que “mantenim una il·luminació de Nadal lluïda, però equilibrada amb la situació actual d’escalada del preu de l’electricitat”.

Per la seva part, el regidor de Promoció Econòmica, avança que “l’encesa de la il·luminació de Nadal es farà de nou coincidint amb un dels moments claus de venta per al comerç local amb la finalitat de contribuir a fomentar un consum conscient i responsable a casa nostra” i afegeix que “l’ambient nadalenc està assegurat i esperem que ajudi als comerços de Sitges a tenir una bona campanya nadalenca”.

L’Ajuntament de Sitges encendrà els llums el 24 de novembre, a les 18.30 hores, i el 6 de gener serà el darrer dia en què es podran veure aquestes il·luminacions nadalenques. En total, seran 43 dies d’aquests llums especials, que a les parts més emblemàtiques del centre de la Vila (com la Plaça de l’Ajuntament, Cap de la Vila, un tram de Parellades o Primer de maig) s’apagaran a les 12 de la nit.