Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Ajuntament de Sitges aconsegueix desencallar la reforma del Passeig marítim de Les Botigues

El Departament d’Obres municipal ha creat un projecte, amb el vistiplau del Ministeri per a la Transició ecològica, per abordar aquesta obra durant el 2023.

L’Ajuntament de Sitges ha aconseguit desencallar el projecte de reforma del Passeig marítim de Les Botigues, una obra llargament demandada pel veïnat. Les converses entre l’Ajuntament i el Ministeri van acordar que els serveis tècnics municipals crearien un nou projecte, ja que l’antic havia quedat obsolet. Així és com les dues administracions s’han compromès a tirar endavant aquest projecte, ja que la reforma plantejada en l’actualitat no tan sols aborda la part de passeig de via pública, sinó que també posa al centre el manteniment dels espais naturals de la zona, com el sistema dunar de la platja.

L’Alcaldessa de Sitges, Aurora Carbonell, explica que “calia refer l’antic projecte, perquè s’havia de donar molta més importància a la recuperació ambiental de l’entorn, com és el cas del manteniment del sistema de dunes a la platja”. Com indica l’Alcaldessa Carbonell, “la voluntat d’aquest equip de govern ha estat insistir en aquesta remodelació, que és una obra llargament reclamada pels veïns i veïnes i fer-la possible gràcies a que l’Ajuntament ha estat el motor d’un nou projecte molt més mediambientalista”.

En l’actualitat, el projecte es troba en fase d’exposició pública de l’aprovació inicial. Si es compleixen els terminis previstos, el Ministeri podria licitar les obres a la tardor i adjudicar-les abans d’acabar l’any. Amb aquest calendari, les obres a Les Botigues començarien al gener de 2023 i es preveu que poguessin estar acabades al desembre de 2024.  El Ministeri de Transició ecològica es farà càrrec dels més de 4 milions d’euros del projecte, a través de fons europeus. L’Ajuntament, per la seva banda, s’encarregarà d’un tram tocant a l’entrada de Port Ginesta que no pertany al domini públic marítimo-terrestre. La previsió municipal també és fer possible la remodelació d’aquest espai al llarg del 2023.

Podeu consultar el projecte complet, en la seva fase d’exposició pública, a: https://www.miteco.gob.es/es/costas/participacion-publica/08-lesbotigues.aspx .