Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Ajuntament de Sitges atorga ajudes a 170 persones per a les activitats extraescolars

imatge de l'Escola Municipal de Música durant l'audició del conjunt de vents (2021)
imatge de l'Escola Municipal de Música durant l'audició del conjunt de vents (2021)
Els ajuts són per a activitats educatives, culturals o artístiques i per a activitats esportives fora de l’horari escolar del curs 2021-2022.

L’Ajuntament de Sitges concedeix ajuts a 169 persones beneficiaries per a la realització d’activitats en el lleure educatiu, esportives, culturals, musicals i artístiques fora de l’horari lectiu per al curs 2021-2022. Els ajuts estan destinats a infants i joves de 3 a 18 anys (ambdós inclosos) i tenen l’objectiu d’afavorir l’adquisició de competències complementàries a les de l’educació formal i garantir la igualtat en l’adquisició de valors com el de la cooperació o la igualtat, a través del lleure i la pràctica d’activitat esportiva fora de l’horari lectiu.

En total s’han rebut 225 sol·licituds, 117 per a activitats educatives i 108 per a activitats esportives, de les quals s’han atorgat 169 ajuts (78 activitats educatives i 91 esportives). Del total de peticions, s’han denegat 38 per incompliment dels requisits de les bases. L’edicte amb el llistat es pot consultar al tauler d’anuncis de la seu electrònica de l’Ajuntament de Sitges mitjançant aquest enllaç directe.

Les activitats subvencionades són les organitzades per l’Ajuntament de Sitges,  promogudes o concertades també per l’Ajuntament, les que duen a terme les associacions de famílies d’alumnes dels centres educatius, i totes aquelles que promouen les entitats inscrites al Registre d’Entitats de la Generalitat de Catalunya o de l’Ajuntament de Sitges.

L’alcaldessa de Sitges, Aurora Carbonell, destaca que “l’objectiu d’aquestes ajudes és garantir la igualtat d’oportunitats i facilitar l’accés a aquest tipus de formacions complementàries per a tothom. Són activitats que fomentem un aprenentatge que també és molt important per a la vida personal d’infants i joves.”

Per primera vegada l’Ajuntament de Sitges va impulsar el 2021 una línia d’ajuts per garantir la igualtat d’oportunitats d’infants, adolescents i joves en la participació d’activitats no lectives. A la primera convocatòria que va servir per ajudar a finançar les activitats d’estiu es van concedir 90.

Les regidories d’Educació, Esports, Joventut, Drets Socials i Cultura de l’Ajuntament de Sitges han treballat transversalment per impulsar aquesta iniciativa que ofereix ajuts directes a les famílies empadronades a Sitges que havien inscrit a les activitats extraescolars els seus fills i filles.

 

Requisits de l’ajut

Entre els requisits de les persones sol·licitants calia estar empadronat a Sitges i que la unitat familiar tingués uns ingressos bruts inferiors als 50.000 euros anuals. Les subvencions s’han atorgat en funció dels ’ingressos bruts de la unitat familiar (el número de membres i el percentatge relacionat en la taula que consta a la convocatòria i a les bases reguladores específiques). Les sol·licituds aprovades tenen un import màxim d’ajut per família de 700€.