Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Ajuntament de Sitges celebra la declaració de les Casetes de la platja del Garraf com a nou Bé Cultural d’Interès nacional

L’Ajuntament va sol·licitar a la Generalitat aquesta distinció, que s’afegeix a la màxima protecció urbanística que ja rebia per part del consistori sitgetà com a patrimoni valuós.

La Generalitat de Catalunya ha declarat Bé Cultural d’Interès Nacional (BCIN) les Casetes de la Platja del Garraf. Aquesta és la màxima protecció patrimonial que concedeix el Govern català i que se suma a la protecció urbanística que ja tenia el conjunt de les Casetes per part de l’Ajuntament de Sitges.

L’Alcaldessa de Sitges, Aurora Carbonell Abella, explica que “avui és un gran dia en la conservació del patrimoni sitgetà” i afegeix que “l’Ajuntament va ser conscient que calia protegir aquesta arquitectura popular i tan característica de Garraf. Per això vam declarar les Casetes Bé Cultural d’Interès Local i vam demanar a la Generalitat que declarés l’espai com a Bé Cultural d’Interès Nacional”. Uns mesos després d’aquesta petició municipal, avui ha arribat la confirmació oficial.

Com a Bé Cultural d’Interès Nacional, el conjunt de 33 edificacions té la més gran protecció administrativa possible a Catalunya i es vol reconèixer els valors històrics, arquitectònics i artístics de les Casetes de la platja del Garraf.

Aquestes construccions són el testimoni d’una època (els anys 30 del segle XX) on un primer turisme s’apropava a la natura, de forma harmònica amb l’entorn. En aquest sentit, en el reconeixement que li atorga la Generalitat es posa èmfasi en la senzillesa constructiva, que assegura que contrasta amb edificacions de dècades posteriors que han degradat la costa catalana.