Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Ajuntament de Sitges convida a viure un Nadal sostenible amb un ampli ventall de propostes culturals, tradicionals i lúdiques

L’encesa de la il·luminació de Nadal dona el tret de sortida a la campanya que incideix en la sostenibilitat i convida a gaudir del comerç de proximitat i l’oferta local. Més d’una quarantena de propostes configuren una programació nadalenca amb activitats culturals i lúdiques.

L’encesa de la il·luminació de Nadal als carrers de Sitges dóna el tret de sortida aquest dijous, 24 de novembre, a la campanya de Nadal 2022. Sota el lema ‘Sitges viu el Nadal més sostenible’, l’Ajuntament de Sitges presenta la programació de Nadal amb la qual es convida a gaudir d’unes festes sostenibles, a mantenir vives les tradicions i alhora a fer ús del comerç de proximitat. 

Els alumnes del Projecte d’Emprenedoria a l’Escola han estat els encarregats de donar el tret de sortida a la campanya de Nadal amb confeti just al costat de l’arbre situat al Cap de la Vila, aquest dijous, al costat de l’Alcaldessa, Aurora Carbonell, i del regidor de Promoció Econòmica, Guillem Escolà. Durant l’acte el públic ha pogut gaudir d’una xocolata amb xurros a càrrec de La Xurreria del Barri, música en directa de la mà del grup Apocadixie Cotton Pickers i animació amb artistes amb xanques i malabars.

Sitges ha incrementat aquest any les mesures de racionalització i estalvi energètic. En total s’instal·len 329 figures d’enllumenat nadalenc, amb una potència total de 19kw. Això suposa una reducció d’energia respecte l’any passat quan es va utilitzar una potència de 26Kw aproximadament.

Tota la il·luminació nadalenca que s’utilitza a Sitges és de sistema Led i de fil lluminós de baix consum. En total, hi haurà 43 dies amb els llums de Nadal, que a les parts més emblemàtiques del centre de la Vila (com la de l’Ajuntament, Cap de la Vila, un tram de Parellades, Marquès de Montroig,  o Primer de maig) s’apagaran a les 12 de la nit.

Les figures de llums es complementen amb una decoració d’elements sense il·luminació. Les banderoles s’han instal·lat per primer cop a diferents carrers de la vila com a la plaça Indústria, plaça de l’Hospital, al c/ Europa  o a la plaça de l’Ajuntament.

L’Alcaldessa de Sitges, Aurora Carbonell, remarca la importància de potenciar la sostenibilitat com a mesura d’estalvi energètic: “Volem viure un Nadal més sostenible. Tenim menys llums al carrer i volem que aquest estalvi energètic sigui un petit gra de sorra per lluitar contra l’emergència climàtica”. Al mateix temps, l’Alcaldessa remarca “que el concepte de sostenibilitat és molt ampli i nosaltres, a Sitges, el veiem transversalment. En aquest sentit, convidem a la ciutadania a fer ús del comerç de casa”.

També en el pla d’estalvi energètic, el regidor de Promoció Econòmica, Guillem Escolà, ha explicat que “s’han instal·lat uns 2.300 m2 lineals de banderoles nadalenques a diversos carrers de Sitges fent una decoració més original i sostenible que complementa la de llums tradicionals, en la línia que ja es fa durant el Festival de Cinema, i mantenir l’esperit nadalenc”. El regidor afegeix que “una de les prioritats, és potenciar el comerç de proximitat i producte de temporada, i així dinamitzar la nostra economia i això també es ser més sostenible”. 

L’Ajuntament de Sitges, entitats culturals i associacions de comerciants de la vila programen més d’una quarantena de propostes amb l’objectiu d’oferir una oferta atractiva a Sitges.

El Parc de Nadal, els Pastorets, la mostra de diorames, l’exposició del pessebre al Centre Cultural Miramar, l’arribada del Tió, la Capbussada (el primer bany de l’any) i la Cavalcada dels Reis Mags són algunes de les activitats culturals i lúdiques programades aquest Nadal a Sitges.

Tota la programació de Nadal es pot consultar a www.sitges.cat/nadal.

 

 

Galeria d'Imatges