Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Ajuntament de Sitges es compromet en la resolució del conflicte de la neteja viària

 

 

Sitges està vivint una vaga de cap de setmana i dies festius en la recollida d’escombraries, producte d’un conflicte laboral al si de l’empresa CESPA, que és qui dóna aquest servei a Sitges.

Davant d’aquest fet que està afectant negativament la imatge dels nostres carrers i places, així com la correcta prestació d’un servei públic, des del govern de Sitges volem manifestar que posarem tots els nostres recursos de mediació per acabar, aviat, amb aquesta vaga. De fet, des del passat 16 d’octubre, representants municipals s’han reunit diferents vegades amb el sindicat CGT, que és qui ha convocat l’aturada. Posteriorment, el 7 de gener, l’Ajuntament també va estar present, com a mediador, en una nova trobada entre l’empresa i aquest sindicat. Una reunió que es va repetir dies més tard. 

Malgrat que el conflicte laboral és aliè a l’Ajuntament, és evident que aquesta vaga està malmetent el correcte funcionament del servei i això no ho podem permetre. És per això que exigim a l’empresa i els representants dels treballadors que continuïn amb el diàleg laboral, sense l’amenaça de més dies de vaga. De forma paral·lela, també hem de recordar que és ben legítim exercir el dret de vaga, però que cal igualment respectar aquelles persones que no volen seguir-la.

És per tot això que l’Ajuntament no defuig la seva responsabilitat en defensa de l’interès general de la ciutadania i farà tot el possible per acabar amb aquesta situació.

Fins que la solució al conflicte no sigui una realitat, agraïm a la ciutadania de Sitges el seu civisme per minimitzar els residus en els dies amb serveis mínims, intentant d’aquesta manera que l’afectació a la via pública sigui menor.