Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Ajuntament de Sitges estabilitza un total de 101 empleats

L’estabilització d’aquestes places forma part del pla d’estabilització aprovat el 2022 amb l’objectiu de reduir la temporalitat del personal de l’Ajuntament, que passa del 46% al 21%. El consistori té previst baixar la temporalitat fins al 8% el 2025, amb la convocatòria de 76 places més, 34 de les quals ja estan en marxa.

L’Ajuntament de Sitges finalitza aquest mes de març el pla d’estabilització de la plantilla municipal que està portant a terme des del 2022. Aquest pla s’emmarca dins la Llei 20/2021, de 28 de desembre de 2021, que preveu l’adopció de mesures urgents per a la reducció de la temporalitat en l'ocupació pública. En aquest sentit, les administracions tenen de temps fins al 31 de desembre d’aquest any per consolidar el màxim de places i rebaixar si és possible la temporalitat fins al 8%. Per donar resposta a aquest requeriment, la Junta de Govern Local, en sessió ordinària celebrada el 23 de maig de 2022, va aprovar l’oferta pública d’ocupació de la corporació.

Durant el 2023 s’han resolt 75 places i fins al 21 de març es resoldran les 26 que queden pendents. Amb aquestes xifres, s’ha aconseguit arribar a un 21% de temporalitat, però no al 8% desitjable, com tampoc s’ha pogut aconseguir en la gran majoria d’administracions. Per aquest motiu, a la Llei de Pressupostos Generals de l’Estat 2023 es va preveure una excepcionalitat que permet a les administracions convocar places per consolidar-les i arribar a aquest tant per cent.

L’Ajuntament de Sitges ja ha elaborat i aprovat la planificació per convocar les 76 places que compleixen els requisits per poder ser convocades, 34 de les quals ja estan en marxa. Aquesta planificació va des d’aquest mes de març fins a l’abril de 2025, quan es preveu que es pugui arribar al 8% de temporalitat després d’haver cobert totes aquestes places en propietat.

Les lleis vigents fins al 2020 dificultaven molt la possibilitat de convocar places en propietat de personal temporal-interí. Les restriccions pretenien impedir que les plantilles públiques incrementessin de forma desmesurada. Ara, amb la nova normativa, molts treballadors i treballadores municipals han aconseguit una estabilitat laboral molt desitjada.