Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Ajuntament de Sitges estudia la qualitat de l’aire

Una unitat mòbil, instal·lada a l’Escorxador – Centre Cultural, analitza i mesura la concentració dels contaminants amb major impacte en la salut de les persones a l’aire.

La Regidoria de Sostenibilitat i Transició Energètica ha iniciat un estudi per analitzar la qualitat de l’aire a l’entorn del nucli urbà, mitjançant un recurs que la Diputació de Barcelona ofereix als ajuntaments. Es tracta d’una unitat mòbil, instal·lada a l’Escorxador – Centre Cultural i equipada amb analitzadors i captadors, mesura la concentració de contaminants en continu amb impacte en la salut de les persones, com òxids de nitrogen, les partícules en suspensió PM10 i PM2.5, el diòxid de nitrogen o l’ozó (O3). A Sitges mesurarà la qualitat de l’aire fins a principis de setembre.

El regidor de Sostenibilitat i Transició Energètica, Xavier Roig, considera “molt interessant disposar d’aquest recurs que ens donarà valors reals sobre l’aire que respirem. Aquesta informació ajuda a orientar les mesures que cal implementar per tenir un entorn tan saludable com estigui a les nostres mans”.

La unitat mòbil és un recurs de la Diputació de Barcelona per als ajuntaments. Es tracta d’una estació automàtica, capaç de mesurar el nivells de contaminants atmosfèrics i els paràmetres meteorològics de la zona, en temps real. Un tècnic especialista analitzarà les dades recollides i, en aproximadament dos mesos, els resultats de l’estudi es lliuraran a l’Ajuntament de Sitges. Aquests indicadors permetran conèixer la qualitat de l’aire en aquest sector i en quins valors es troba en relació a la normativa actual i als valors recomanats per la OMS, i seran utilitzats per a l’elaboració del Pla de millora de qualitat de l’aire de Sitges, elaborat per l’Ajuntament.