Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Ajuntament de Sitges i Coopsetània organitzen un cicle de jornades per abordar la inserció de les persones migrades

Una trentena de personal tècnic de diferents administracions d’arreu del territori han participat a la primera jornada, ‘Experiències d’inserció des del món local: una mirada al fenomen del Top Manta’. La segona jornada es planteja oberta a la participació d’entitats i col·lectius, més enllà de l’experiència tècnica de les administracions públiques.

L’Ajuntament de Sitges ha organitzat la primera jornada de treball entre municipis sobre la inserció de persones migrades, amb especial atenció a les que es dediquen a la venda ambulant irregular. La jornada, ‘Experiències d’inserció des del món local: una mirada al fenomen del Top Manta’, celebrada en format telemàtic, i impulsada per les regidories de Promoció Econòmica i Drets Socials, Ciutadania i Igualtat de l’Ajuntament de Sitges amb la col·laboració de l’Ateneu Cooperatiu, Coopsetània, ha abordat qüestions relacionades amb l’àmbit local, les persones migrades, el procés de regularització i la venda ambulant no autoritzada.

Al voltant de 30 persones entre ponents, personal tècnic d’ens municipals i d’altres administracions, com la Mancomunitat Penedès-Garraf, la Generalitat de Catalunya i el Consell Comarcal del Garraf i de l’Alt Penedès, així com entitats que treballen amb persones migrades, han participat en la primera jornada. La iniciativa dóna resposta a una de les accions proposades a la Taula de treball sobre el Top Manta, integrada també per altres departaments municipals com Salut Pública, Governació i Comunicació, i representants del sector privat a través de l’Associació Sitges Comerç. La iniciativa sorgeix del catàleg de mesures interdepartamental elaborat per tècnics i responsables municipals i és també una de les propostes acordades amb el sector comercial, per treballar aquest fenomen a partir d’un enfoc social i laboral.

El Pla d’Acció en el qual treballa l’Ajuntament de Sitges proposa també conèixer experiències i realitats d’altres municipis, per estudiar i valorar l’aplicació de propostes i projectes viables tant a Sitges com a la resta del país.

Aquesta primera jornada s’ha adreçat principalment a personal tècnic dels ens locals que treballen amb ciutadania nouvinguda. La voluntat és donar continuïtat al cicle amb una segona jornada, que tindrà lloc en les properes setmanes i que comptarà amb la participació d’entitats socials i persones que es dediquen a la venda ambulant no autoritzada.

Les conclusions i experiències extretes de les jornades serviran per continuar avançant des la vessant social en projectes d’inserció sociolaboral i cohesió social. Una mostra d’aquesta voluntat és la cessió de l’Ajuntament d’una parada a la Fira d’Artesania a l’Associació Popular de Venedors Ambulants, on hi treballen persones que s’havien dedicat a la venda ambulant no autoritzada i on es poden trobar productes elaborats artesanalment per persones migrades de països africans.