Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Ajuntament de Sitges inicia una campanya sobre què fer davant la presència de fauna silvestre

La ciutadania pot col·laborar amb una actitud cívica quan es troba algun senglar, ànec o esquirol, però també si localitza una tortuga marina o un cetaci.

L’Ajuntament de Sitges ha començat una campanya ciutadana per donar a conèixer set consells bàsics, en cas que alguna persona es trobés amb fauna silvestre tant de mar com de terra.

Pel que fa al tractament d’animals com senglars, ànecs, esquirols o guineus sobretot no se’ls ha d’alimentar ni acostar-s’hi, ja que perjudicarem la seva salut perquè provocarem un desequilibri en la seva dieta, a més d’empitjorar les condicions higiènico-sanitàries de l’entorn. Si fem una intervenció inadequada també podem alterar el comportament natural de l’animal, desequilibrar la seva taxa natural reproductiva, incrementar la població de rosegadors i paneroles, contribuir a un possible reservori de virus i bactèries. També cal tenir en compte que són animals no-domesticats i per tant poden tenir reaccions defensives inesperades.

El regidor de Benestar i Drets dels Animals, Ignasi Rubí Gonzàlez, explica que “volem fer arribar a la ciutadania consells que poden semblar elementals, però molt importants” i afegeix que “el compliment d’aquestes recomanacions protegeix l’animal, però també la persona i l’entorn sitgetà”.

En l’àmbit marí, els consells es dirigeixen bàsicament a la possible aparició d’una tortuga marina o un cetaci com un dofí o una balena. En el cas de topar-nos amb algun d’aquests animals cal informar, en primer lloc, al telèfon 112; distanciar-se de l’animal; no destorbar-lo ni tocar-lo; no fer fotos amb flaix ni enlluernar amb focus de llum, i evitar fer soroll. Si trobem un cetaci viu fora de l’aigua, cal remullar la seva pell amb aigua de mar.