Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Ajuntament de Sitges insisteix en la importància de seguir la normativa de seguretat contra la Covid19

L’alcaldessa de Sitges, Aurora Carbonell, demana “extremar la precaució i evitar riscos innecessaris”. Per aquest motiu, durant aquests dies es posa en marxa la campanya “Viu el Nadal amb responsabilitat”. Aquesta darrera setmana la Policia va denunciar un total de 38 persones per incompliment de la normativa de seguretat contra la Covid19

L’Ajuntament recorda la importància de seguir la normativa per a tots i cadascun dels col·lectius i ara “davant les festes de Nadal, demanem extremar la precaució i evitar riscos innecessaris”, ha afirmat l’Alcaldessa de Sitges, Aurora Carbonell. En aquest sentit, l’Ajuntament de Sitges posarà en marxa aquests dies una campanya que, sota el lema “Viu el Nadal amb responsabilitat”, posa l’accent en les pautes que cal tenir en compte durant aquests dies festius.

Des de la Policia Local se segueixen desenvolupant actuacions per vetllar per compliment de les normatives de seguretat sanitàries. Aquesta setmana passada la Policia local ha interposat 38 denúncies per fets relatius a l’incompliment de mesures per lluitar contra la COVID19.

La majoria de les denúncies es van concentrar la matinada de dissabte a diumenge amb un total de 14 persones denunciades després de comprovar que estaven fent una festa a un allotjament turístic sense tenir en compte la normativa sanitària. El dilluns 14 de desembre no es va interposar cap sanció relativa a aquest motiu i el dimarts 15 tan sols una. Dimecres i dijous, la xifra va ser de 3 denúncies per dia. En canvi, divendres les sancions van pujar fins a 11, totes registrades a la nit. Dissabte, a més de les 14 denúncies, se’n van fer 4 més. Diumenge, la xifra va baixar fins a les 2 sancions.

L’Ajuntament de Sitges recorda que cal acreditar correctament l’excepcionalitat de no complir amb el confinament nocturn o el comarcal, a través de documentació que es pugui mostrar en els controls policials. Aquests documents van des de la justificació d’un servei essencial per part de l’empresa o l’administració pública fins a certificats d’autoresponsabilitat per a casos concrets, que es poden descarregar al web de la Generalitat de Catalunya https://certificatdes.confinapp.cat/#/.

 

Campanya d’inspecció sobre el compliment de mesures anti-covid als establiments de Sitges

L’Ajuntament de Sitges porta a terme una campanya d’inspecció sobre el compliment de mesures anti-covid als establiments de la vila on s’han detectat, tal com recorda el regidor de Disciplina d’Activitats, Guillem Escolà, “incompliments en l’aplicació de les mesures establertes”. El regidor insisteix en que “primer s’informa i en cas d’haver-hi deficiències s’obre un expedient disciplinari” i afegeix que “hi ha molts establiments que estan complint les normatives establertes però hi ha que no i, per tant, com Ajuntament tenim l’obligació de revisar-ho”. Escolà apunta que “per culpa d’aquells que no compleixen, que són pocs, es pot perjudicar a tot un sector. Un sector que ja ve d’una situació complicada. El que fem és vetllar per tal que això no torni a succeir i per aquest motiu és necessari que tots compleixin amb les normatives establertes”. L’Ajuntament recorda que cal seguir l’horari establert i garantir en tot moment la distància marcada.