Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Ajuntament de Sitges organitza un taller per a la transició energètica

En la trobada, que tindrà lloc el 16 de març, es presentaran els aspectes més destacats de la diagnosi energètica de Sitges i es debatran propostes d’accions en diferents àmbits per aconseguir la reducció de les emissions de CO2.

La Regidoria de Sostenibilitat, Transició Energètica i Canvi climàtic organitza un taller que convida a la ciutadania a reflexionar sobre les diferents accions que es poden impulsar al municipi per a la reducció de les emissions de CO2. El taller tindrà lloc el 16 de març, de les 17.30 a les 20 hores, a la Sala Auditori de l’Espai Miramar Centre Cultural, i està pensat per a la ciutadania en general, veïnat i associacions de la vila. Les persones interessades en participar han d’inscriure’s a sostenibilitat@sitges.cat abans del 15 de març.

A l’inici del taller es presentaran els aspectes més destacats de la diagnosi energètica de Sitges i, a partir d’aquí, es treballarà conjuntament la proposta d’accions en els camps de la mobilitat de les persones, l’estalvi d’energia, els nous models de consum energètic i les energies renovables, entre altres qüestions.

L’Ajuntament de Sitges treballa actualment en la redacció del Pla d’Acció per l’Energia Sostenible i el Clima (PAESC). El regidor de Sostenibilitat, Transició Energètica i Canvi Climàtic, Xavier Roig, afirma que “per a que el PAESC sigui un document de referència per a tothom, es necessita la màxima participació en la seva elaboració. Ciutadania, entitats, empreses i institucions hem de treballar conjuntament en la lluita contra el canvi climàtic. Ens hi juguem molt”.

El PAESC marcarà l’estratègia d’acció climàtica al municipi els propers anys i té, com un dels pilars bàsics, avançar en la transició energètica que ha de permetre assolir els objectius europeus de reducció de les emissions de CO2 en un 55% el 2030.