Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Ajuntament de Sitges presenta al·legacions al Pla territorial del Penedès

L’administració municipal demana més concreció en matèria de defensa del medi ambient, mobilitat i habitatge.

L’Ajuntament de Sitges ha presentat al·legacions a l’avantprojecte del Pla Territorial Parcial del Penedès (PTPP) aquest passat 7 de juny, amb la intenció de detallar la planificació en aspectes com el medi ambient i la protecció dels espais oberts. En aquest sentit, la regidora d’Urbanisme i Acció  de l’Ajuntament de Sitges, Carme Gasulla Blanco, considera que “hem de preveure com avancem cap a la sostenibilitat de les nostres platges i el nostre litoral” i ha afegit que “trobem a faltar un pronunciament sobre indrets estratègics de Sitges”. 

En les al·legacions presentades per l’Ajuntament, també es fa referència a la situació especial en l’àmbit de l’habitatge i la mobilitat que es viu al municipi.

L’avantprojecte és una eina urbanística proposada per la Generalitat de Catalunya que vol establir un model territorial sostenible i resilient, que integri les variables ambientals, socials, econòmiques i específicament, l’adaptació i mitigació del canvi climàtic i la pèrdua de biodiversitat. Entre els objectius també hi ha moderar el consum de sòl, prioritzant el reciclatge urbà i minimitzant el creixement en extensió sobre els espais oberts, per garantir un model urbà compacte i complex que potenciï la convivència d’activitats. Amb aquestes línies estratègiques, s’espera millorar la qualitat urbana, integrant la salut de les persones i el benestar social, al mateix temps que s’aportarien mesures de regulació i orientació espacial de la segona residència i altres allotjaments d’ús turístic.

 

Mobilitat

 

La proposta vol promoure una mobilitat de proximitat, sostenible i integrada en el territori, fomentant la intermodalitat i el transport públic col·lectiu.

Un element contemplat és la necessitat de dotar el Penedès del catàleg del paisatge i la necessitat també de creació d’una comissió paritària entre les administracions afectades per evitar la pèrdua de capacitat que actualment estan patint els ajuntaments de ser corredactors d’aquest tipus de plans urbanístics. En aquest sentit, l’avantprojecte incorpora el compromís de respectar allò que està protegit en el planejament local.