Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Ajuntament de Sitges rep el Reconeixement Administració Oberta 2023

El consistori ha quedat com a segon classificat en la categoria d’ajuntaments d’entre 20.001 i 50.000 habitants, juntament amb Gavà, Salou, Sant Quirze del Vallès i Vic. El premi reconeix la tasca feta en transformació digital i govern obert.

L’Ajuntament de Sitges ha estat guardonat amb el Reconeixement Administració Oberta 2023, que atorga el Consorci Administració Oberta de Catalunya (AOC). Sitges ha obtingut la segona posició a la categoria d’ajuntaments de 20.001 a 50.000 habitants, amb 87 punts, després de Manlleu amb 91 punts. En total, s’han lliurat 100 reconeixements, repartits en set categories d’acord amb el nombre d’habitants dels municipis i la seva naturalesa.

Els premis, que es van lliurar aquest dimarts a la tarda al Teatre Auditori de Salou, volen realçar la feina de les administracions locals que lideren la transformació digital a Catalunya.

Aquesta distinció reconeix l’aposta de Sitges per oferir la ciutadania una solució electrònica en gairebé tots els àmbits i serveis, ja que la gran majoria de tràmits es poden trobar en format digital. La vila va fer durant el 2023 més de 40.000 tramitacions electròniques, es van enviar prop de 21.000 notificacions i l’Ajuntament va segellar més de 352.000 documents electrònics.

La regidora d’Organització i Recursos Humans, Carme Almirall, ha recollit el premi i ha destacat la feina que hi ha al darrere del reconeixement. “Aquesta segona posició reflecteix el gran treball de l’equip humà de tecnologia i organització, i el compromís de l'equip municipal. També la nostra dedicació per oferir serveis públics més accessibles, eficients i transparents per a la ciutadania. Hem de garantir que la nostra administració sigui àgil, moderna i capaç de respondre a les necessitats canviants de la societat. A Sitges, hem apostat per la implementació de tecnologies digitals que milloren la qualitat de vida de la ciutadania i que faciliten la seva relació amb l'administració local”, ha remarcat la regidora. També ha afirmat que “aquest premi ens encoratja a continuar treballant en la mateixa direcció, inspirant-nos en les millors pràctiques i experiències de les administracions que, com la nostra, avancen en la construcció d'un país digital i obert. Ens comprometem a continuar impulsant iniciatives que fomentin la transparència, la participació ciutadana i l'eficiència administrativa”.

L’acte ha comptat amb la participació del secretari de Telecomunicacions i Transformació Digital del Govern de la Generalitat de Catalunya, Marc Realp, la presidenta de Localret, Pilar Díaz, i del director gerent de l’Administració Oberta de Catalunya (AOC), Santi Gallardo.

 

Índex de Maduresa Digital

Aquests premis s’atorguen basant-se en la metodologia de l’Índex de Maduresa Digital, que analitza més de 30 indicadors objectius de 947 ajuntaments i 42 consells comarcals, i ho fa a partir de dades de qualitat i contrastables. Es mesuren, per exemple, els registres d’entrada i sortida de tràmits, les contractacions, la gestió interna o els portals i la informació relacionada amb el bon govern i el govern obert.

Es tracta d’un procés obert, ja que els indicadors recopilats es publiquen i es comparteixen de forma preliminar amb les administracions locals per a fer esmenes i garantir la qualitat de la informació. D’aquesta manera, els ens locals tenen a la seva disposició informació rigorosa per conèixer el seu estat de situació, els seus punts forts i els àmbits de millora. També es poden fer comparacions amb altres administracions similars o bé amb les que lideren la transformació digital.