Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Ajuntament de Sitges valora positivament la proposta de la Generalitat d’incorporació de la comarca del Garraf a la fase 1

L’alcaldessa de Sitges, Aurora Carbonell, assegura que “la Consellera de Salut, Alba Vergés, ha escoltat les diferents veus del territori i tal com vam demanar hagi actuat en celeritat”. El canvi de fase es produirà si el govern espanyol accepta la proposta de la Generalitat.

Les àrees de gestió assistencial del Garraf, l’Alt Pendès i el Baix Montseny podrien entrar a la fase 1 del desconfinament a partir del proper dilluns, 18 de maig, si així ho avala el Ministeri de Sanitat. El Departament de Salut de la Generalitat ha ampliat la proposta al govern espanyol per tal que aquestes tres àrees passin de fase la setmana vinent juntament amb les de Girona, Lleida i la Catalunya Central.

L’alcaldessa de Sitges, Aurora Carbonell, celebra que “la Consellera de Salut, Alba Vergés, hagi escoltat les diferents veus del territori i, tal com vam demanar, hagi actuat amb celeritat”. L’alcaldessa agraeix “la col·laboració amb el món local per prendre decisions i per avançar en el desconfinament progressiu de Catalunya”. Aurora Carbonell destaca que “les dades de l’evolució del coronavirus mostren una tendència a la baixa però apel·lem a la responsabilitat ciutadana perquè ningú abaixi la guàrdia. Hem de tenir en compte que Sitges es caracteritza per tenir alts índexs de mobilitat. Per tant, insistim en la prudència i en seguir complint amb les pautes de seguretat i prevenció”.

Segons la consellera de Salut, Alba Vergés, les tres àrees presenten uns indicadors “més baixos” que la resta de la seva regió sanitària perquè hi ha menys contagis i la capacitat del sistema sanitari és alta per assumir nous positius.

El canvi de fase es produirà si la proposta del departament de Salut és acceptada pel Ministerio de Sanidad.