Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Ajuntament fa una crida a la responsabilitat per la revetlla

Les platges estaran tancades i s’aniran buidant a la tarda, mentre que les guinguetes funcionaran fins a la 1 de la matinada.

L’Ajuntament de Sitges ha organitzat un dispositiu ampli per celebrar la revetlla de Sant Joan de forma segura, però fa una crida a la responsabilitat de la ciutadania per aconseguir-ho amb èxit. Com ha recordat l’Alcaldessa de Sitges, Aurora Carbonell, en un missatge institucional a les xarxes socials “tots tenim moltes ganes de celebrar Sant Joan, però hem de recordar que el virus encara està aquí i hem d’actuar amb molta responsabilitat”.

El tancament de les platges és un dels punts principals del dispositiu de seguretat de la revetlla a Sitges. A Les Botigues, els vehicles ja no poden estacionar al passeig des d’aquest matí, mentre que a Sitges es començarà a restringir el pas de vehicles i l’estacionament vora les platges urbanes cap al migdia. L’objectiu és que totes les persones usuàries de les platges siguin fora d’aquest espai al vespre. Les guinguetes seran els únics elements que estaran oberts, fins ala una de la matinada, per donar servei a la seva clientela i únicament dins de l’espai del seu negoci.

La Policia local i els Mossos d’Esquadra actuaran coordinats per evitar conductes incíviques i garantir la seguretat ciutadana. En aquesta línia, la Policia local tindrà agents de paisà pel municipi, des de la tarda, fent una atenció especial a la correcta venda i manipulació de pirotècnia, així com a d’altres aspectes com evitar el consum d’alcohol a la via pública o per part de menors. A més, cal recordar que encara estan vigents les mesures sanitàries com l’ús de la mascareta o el manteniment de les distàncies de seguretat. També s’han d’evitar grans concentracions de persones.

Al llarg de la nit, la Policia local també farà controls d’alcoholèmia i drogues i ha incorporat un gos que detecta substàncies estupefaents. Garantir la seguretat viària és un altre dels objectius d’aquesta nit. 

Dins de la campanya “Revetlla segura”, es demana ser molt curós amb l’ús de la pirotècnia en qualsevol espai i que cal seguir les indicacions respecte la compra i manipulació d’aquests artefactes pirotècnic.

 

Mobilitat

El transport públic amb tren també es reforça en motiu de la revetlla de Sant Joan. Es preveu que surti un tren extra de Barcelona cap a Sitges a les 23:35 hores del 23 de juny. A més, des de les 20:30 hores de la vigília de Sant Joan, fins a finalitzar la jornada, tots els combois seran de doble capacitat, per optimitzar els viatges.

Per al 24 de juny, un tren especial sortirà de Vilanova i la Geltrú cap a Barcelona a les 5:15 hores, amb parada a Sitges. Un altre comboi extra sortirà de Sant Vicenç de Calders cap a Barcelona a les 5:30 hores, també amb parada a Sitges.