Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Ajuntament, Creu Roja i Càritas preparen un Sant Jordi verd i solidari amb recapte d’aliments

Les persones que aportin aliments a la campanya rebran una rosa i un llibre, el 23 d’abril, entre les 10 i les 14h, al passeig de la Ribera.

L’Ajuntament de Sitges, la Creu Roja i Càritas han sumat esforços per crear la campanya ‘Fem un Sant Jordi verd i solidari’, amb el suport de l'empresa Prezero. La iniciativa vol recollir aliments en un estand al passeig, el 23 d’abril de 10  a 14h, a canvi d’una rosa i un llibre. Cada vegada que una persona aporti un dels elements que se sol·liciten en el llistat d’aliments, s’obtindrà una rosa i la possibilitat d’agafar un llibre de la Book truck. D’aquesta manera, el projecte de donar una segona vida als llibres a través de la Book truck (i per tant reduir residus) es vincula a la iniciativa solidària del recapte d’aliments.

La Regidoria de Drets socials ha acordat amb la Creu Roja quins són els aliments i material infantil que formarà part d’aquesta campanya: arròs i pasta, farina i sucre, sucs de fruita, llet sencera, oli d’oliva, brou envasat en brics, tomàquet fregit envasat, llaunes de tonyina i sardines, galetes, cereals, llet de continuació per a nadons, menjar infantil envasat (tipus ‘potitos’) i bolquers.

L’objectiu de l’Ajuntament i Creu Roja és vincular la prevenció de residus (que es ve fent mensualment amb la Book truck) amb la solidaritat contra l’emergència social en la què viuen moltes persones, ja que són dos conceptes que han de fonamentar un futur més sostenible en els àmbits social, econòmic i ambiental.