Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Ajuntament incorpora un nou sistema de gestió per millorar l’eficiència energètica i de consum als equipaments municipals

L’objectiu és incrementar els índexs d’estalvi energètic en les dependències públiques, a partir de l’anàlisi de dades que aporta la facturació de tots els consums.

L’Ajuntament de Sitges aposta per una millor gestió energètica dels subministraments a les dependències municipals amb la incorporació d’un nou sistema de comptabilitat energètica. La voluntat de la Regidoria de Sostenibilitat i Transició Energètica és centralitzar el funcionament d’electricitat, gas natural o altres combustibles, i aigua, a partir d’un programa informàtic capaç d’importar la informació disponible a les comercialitzadores de l’Ajuntament.

El regidor de Sostenibilitat, Canvi Climàtic i Transició Energètica, Xavier Roig, ha explicat que “és fonamental que els equipaments municipals avancin en aquest aspecte que ens permetrà prendre mesures davant l’emergència climàtica i també estalviar en els consums i les factures ”.

Una empresa externa s’encarrega de la gestió de les dades municipals, a partir del 2012, per disposar d’una comparativa anual i crear un històric del consum total de l’Ajuntament. Amb el software es generaran informes mensuals de l’evolució energètica, el consum i el cost dels subministraments. Aquests indicadors tenen com a finalitat disposar de dades per  optimitzar les potències, comparar preus o la possibilitat de canviar les tarifes, entre altres, així com per monitoritzar quins són els equipaments que tenen un major consum per implementar-hi mesures correctores i projectar instal·lacions d’energies renovables. Mitjançant aquest software s’analitzaran també les emissions de CO2.              

Sitges disposa de la certificació Biosphere Destination pel seu compromís per una gestió sostenible de la vila.