Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Ajuntament instal·la fotovoltaica a l’edifici de Serveis Socials

La instal·lació pot arribar a produir el 70% de l’energia consumida a l’edifici, ubicat a L’Escorxador.

L’aposta municipal per implementar noves formes d’energia sostenible als equipaments públics continua. Si el passat mes d’abril, l’Ajuntament de Sitges va instal·lar plaques solars a l’edifici de la Policia Local, aquesta vegada l’actuació s’ha realitzat a l’edifici de Serveis Socials, situat a l’entorn de L’Escorxador.

L’adaptació de la instal·lació a la corba de producció podria arribar a produir el 70% de l’energia consumida a l’edifici. El regidor de Sostenibilitat, Transició Energètica i Canvi Climàtic, Xavier Roig, assegura que “anem donant passes endavant per deixar enrere les energies basades en els combustibles fòssils i per tenir uns equipament gairebé autosuficients que permetin adaptar-nos a les noves necessitats energètiques i climàtiques, al mateix temps que reduïm la despesa municipal en facturació elèctrica”.

La instal·lació de fotovoltaica a Serveis Socials és una instal·lació d’autoconsum individual amb compensació d’excedents, composada per 32 mòduls de 410W (13,12 kWp).

L’actuació ha tingut un cost zero per a l’Ajuntament ja que està subvencionada en la seva totalitat pel Programa específic de Resiliència local 2.0 de la diputació de Barcelona, que ha destinat a Sitges una partida de 301.585,72 euros per invertir entre el 2022 i el 2023.