Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Ajuntament instal·la rentapeus a les platges de Sitges

El consistori ha pres la decisió d’oferir aquest servei als visitants de les platges després que la situació de sequera hagi millorat sensiblement, passant d’emergència a excepcionalitat.

Les platges de Sitges disposaran finalment de rentapeus aquest estiu. L’Ajuntament ha valorat oferir aquest servei a la ciutadania degut a la lleugera millora de la sequera i dels embassaments. Tot i això, la situació continua sent d’excepcionalitat i, per tant, les dutxes continuaran sense funcionar.

La instal·lació, que ha començat aquesta setmana, contempla un total de 58 rentapeus amb doble aixeta, d’acer inoxidable a excepció dels 13 ubicats a les platges del Garraf i Les Botigues que són d’obra. En alguns casos, la instal·lació és una mica més lenta perquè primer s’han de revisar algunes canonades després d’uns anys sense ús, i s’han de fer els treballs corresponents d’adequació.

L’alcaldessa Aurora Carbonell ha manifestat que “aquest és un servei que es volia oferir als sitgetans i sitgetans i als visitants, degut a l’alt nombre de banyistes que rep Sitges a l’estiu i que necessiten una opció per netejar-se una vegada surten de la platja. L’àmbit Ter-Llobregat ha recuperat les reserves a causa de les pluges de les darreres setmanes i actualment el nivell en els embassaments d’aquest àmbit se situa en el 25,4%, quan al mes de març el nivell de les reserves era només del 15%. Amb la posada en funcionament dels rentapeus s’evitarà, a més, que els banyistes facin servir les fonts per rentar-se, que s’omplien de sorra i es feien servir per a un ús que no era l’indicat”.

Els rentapeus entraran en funcionament una vegada hagin passat les inspeccions sanitàries. Paral·lelament, a partir del 7 de juny el servei de salvament i socorrisme estarà 100% desplegat a les platges de Sitges.