Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Ajuntament interposa nou expedients sancionadors per sorolls i vibracions

Les sancions responen a festes realitzades a cases privades a Montgavina i la Llevantina, el passat mes d’agost

El departament de Disciplina d’Activitats ha interposat nou expedients sancionadors a propietaris d’habitatges per sorolls i vibracions. Gràcies a la col·laboració ciutadana la Policia Local de Sitges va detectar festes celebrades a cases ubicades a les urbanitzacions Montgavina i la Llevantina, principalment el mes d’agost, on es reproduïa música a alt volum fora de l’horari permès i a altes hores de la matinada. Dels nou expedients sancionadors vuit responen a festes celebrades a Montgavina, on una única propietat rep quatre de les sancions aplicades en aquesta zona, i una a la Llevantina. El regidor de Disciplina d’Activitats, Guillem Escolà, ha explicat que “amb aquests primers expedients fem complir la normativa de sorolls i posem ordre a una activitat incrementada en època de pandèmia. L’objectiu és, per a Guillem Escolà, garantir la convivència entre veïnat i activitats, així com “continuar endreçant aquesta situació, més enllà de la COVID19, també amb activitats legalitzades”.

La sanció s’adreça a la propietat dels habitatges amb imports que van dels 300 als 900 €, en relació a conceptes com l’hora del dia o el cessament automàtic de la festa davant la presència policial. A un dels habitatges, a més, se li obrirà un expedient sancionador per exercir d’Habitatge d’Ús Turístic (HUT) il·legal. Es consideren pisos turístics il·legals, aquells que es lloguen sense la corresponent llicència d’activitat, en un període inferior als 31 dies.

Totes les festes tenien un públic jove i van arribar a reunir fins a 16 persones, tot i que a l’agost la normativa permetia aquest volum de trobada.