Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Ajuntament minimitza l’ús de l’aigua a causa de les restriccions per la sequera

La neteja a l’espai públic o el reg de jardins es farà en cas d’urgència, com marca l’Agència Catalana de l’Aigua.

Les restriccions imposades per la Generalitat de Catalunya per fer front a la sequera obliguen a limitar l’ús de l’aigua pels usos habituals de neteja i rec de zones enjardinades. Aquestes són dues de les grans mesures que es visualitzen a Sitges aquests dies, en motiu del seguiment del Pla especial d’actuació en situació d’alerta i eventual sequera decretat per l’Agència Catalana de l’Aigua. A hores d’ara, s’ha establert que els volums totals d’aigua que entrin al dipòsit municipal per a l’abastament de la població no poden superar els 230 litres per habitant i dia (incloent activitats econòmiques i comercials).

La neteja viària amb aigua està prohibida a excepció de netejar accidents o per motius de seguretat i de salut. Aquesta restricció se segueix a Sitges igual com a tots els municipis afectats per l’excepcionalitat, que són els que depenen de l’eix Ter-Llobregat. També està prohibida la neteja amb aigua potable de carrers, clavegueram, paviments, façanes i similars, ja siguin públics o particulars excepte si la neteja és resultat d’un accident o d’un incendi, o bé existeix un risc sanitari o un risc a la seguretat viària. En aquestes circumstàncies, la neteja es farà amb el mínim d’aigua indispensable. Sí que es permet la neteja d’aparadors i finestres amb galleda i esponja.   

Durant el període actual, tampoc no es regaran zones verdes ni jardins públics ni privats excepte el reg mínim de supervivència d’arbres o plantes, que es farà entre les 20h i les 8h. El reg de gespa queda prohibit en tots els casos, menys en superfícies destinades a la pràctica federada de l’esport, on el reg es pot mantenir en les quantitats mínimes necessàries per permetre-la. Queden excloses d’aquesta mesura de reg les aigües de pluja recollides en teulades o el reg amb aigües regenerades procedents de depuradora.

A l’adreça https://sequera.gencat.cat/ca/inici es poden consultar els detalls d’aquestes mesures, així com les que afecten les fonts ornamentals, la neteja de vehicles, l’eliminació de pols en l’aire, les piscines i les granges.