Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Ajuntament neteja la franja perimetral de la urbanització Quint Mar

El consistori es fa càrrec d’aquesta operació com a mesura d’urgència per evitar riscos en cas d’incendi forestal.

L’Ajuntament de Sitges està netejant la franja perimetral de la urbanització Quint Mar, com una actuació d’urgència per evitar riscos en cas d’incendi forestal. Malgrat que és obligació dels propietaris de les urbanitzacions mantenir netes les franges que envolten les construccions, el consistori assumeix aquesta actuació com una mesura excepcional, amb un cost de 16.335€, davant del perill que podria comportar un foc forestal. Abans d’actuar a Quint mar, s’han fet valoracions del risc entre diverses franges forestals d’urbanitzacions del municipi i s’ha decidit prioritzar Quint Mar.

El regidor d’Urbanisme i Espais naturals, Eduard Terrado, explica que “ja fa uns anys que no s’hi fa cap actuació i no podem permetre’ns el perill que suposa arribar a l’estiu amb una franja perimetral que no estigui preparada davant d’algun incendi a la zona”.

La previsió és que la neteja del perímetre de Quint Mar s’allargui dues setmanes, un temps que servirà per desbrossar, tallar brots de la soca dels arbres i fer una poda baixa en un espai calculat de 7,3 hectàrees. Els sis operaris que està previst que hi treballin faran les feines fent servir diversos estris, inclosa la motoserra.  

L’Ajuntament també procedirà a la neteja d’una parcel·la municipal de 3.043 metres quadrats a la urbanització de Can Girona. En aquest cas, s’hi farà una aclarida d’arbres i arbusts, una selecció de tanys o rebrots d’arbres i arbusts i el trossejat amb motoserra per ser desbrossat posteriorment. L’objectiu del treball és deixar espais entre arbusts i arbres en una operació que tindrà un cost de 2.178€.