Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Ajuntament organitza una jornada de participació entorn de la Zona de Baixes emissions

La sessió se celebrarà aquest dijous a les 18 h al Miramar Centre Cultural i es podrà seguir en directe pel canal de l’Ajuntament de YouTube. Aquesta és una jornada participativa oberta a tothom per explicar què implica una zona de baixes emissions i resoldre dubtes al voltant d’aquesta qüestió.

L’Ajuntament de Sitges organitza, aquest dijous a les 18h al Miramar Centre Cultural, una jornada de participació ciutadana sobre què implica la Zona de Baixes Emissions (ZBE) amb accés restringit, en un espai determinat, per a vehicles contaminants. La sessió servirà per exposar com s’ha pensat la zona i resoldre possibles dubtes que sorgeixin. L’accés a l’acte té places limitades i cal inscripció prèvia al correu sostenibilitat@sitges.cat.  Amb tot, a l’entrada de l’auditori del Miramar Centre Cultural, també es podrà fer la inscripció, de forma presencial, fins omplir l’aforament de la sala. El canal de YouTube de l’Ajuntament de Sitges oferirà la jornada en directe i, posteriorment, quedarà disponible en aquesta plataforma.

La jornada de participació ciutadana comptarà amb la presentació del projecte per part de la Regidoria de Transició ecològica. El públic assistent a la sessió podrà participar en un taller per compartir temes claus en el disseny de la zona de baixes emissions i formular preguntes. Les persones que no puguin acudir també poden fer-ne adreçant-les a sostenibilitat@sitges.cat. Al llarg de la jornada també s’abordaran aspectes com les exempcions o autoritzacions especials d’accés.

La regidora de Transició ecològica de l’Ajuntament de Sitges, Carme Gasulla Blanco, explica que “aquest govern està compromès en la lluita contra la crisi climàtica que patim i la Zona de Baixes Emissions forma part de la voluntat per millorar la qualitat de l’aire a Sitges”. A més, la regidora Gasulla recorda que “l’Ajuntament va signar l’Acord per la Millora de la Qualitat de l’Aire a Catalunya, que significa assumir el compromís d’implementar zones de baixes emissions en municipis de més de 20.000 habitants abans de l’1 de gener de 2025”.

La Zona de Baixes emissions és un espai continu on hi haurà restriccions d’accés, circulació i aparcament de vehicles, amb l’objectiu de reduir l’emissió de gasos d’efecte hivernacle. A Sitges, el disseny d’aquesta zona es contempla dins del Pla de Mobilitat aprovat per l’Ajuntament.