Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Ajuntament presenta l’Observatori de Civisme que recollirà paràmetres sobre l’evolució i el comportament cívic al municipi

La proposta continua el Pla Cívic presentat fa un any i amb els agents cívics que aquest estiu tornaran al carrer per educar i sancionar, però també per identificar els problemes incívics.
L’estiu passat es van potenciar a la vila les actituds cíviques a partir d’un pla que recomanava bones pràctiques. Doncs, aquest cop l’Ajuntament dóna un pas endavant més en la seva voluntat d’esdevenir una vila cívica exemplar amb la presentació de l’Observatori de Civisme, que amplia aquest pla i que dóna suport a altres iniciatives com els agents cívics. Durant els propers mesos els agents tornaran a recórrer els carrers del municipi per educar i sancionar els ciutadans i visitants incívics, però també per identificar la situació del civisme a Sitges. L’Observatori de Civisme, proposat per l’Institut Cerdà, avalua diversos àmbits temàtics i territorials per diagnosticar el grau de civisme al municipi. A partir de 200 indicadors, l’Observatori segueix l’evolució i el comportament dels ciutadans en aquesta matèria, sempre contemplant les particularitats de Sitges, com per exemple, l’estacionalitat, el turisme o la segona residència. Altres ciutats com Sevilla o Barcelona ja han participat en aquesta experiència, que té l’objectiu d’establir un índex de civisme i extreure unes valoracions per millorar l’actitud de tothom. L’Observatori contempla elements estacionals i inclou recorreguts d’uns cinc quilòmetres, desconeguts per l’Ajuntament, i a partir dels quals es comprovarà el grau de neteja al carrer perquè la majoria dels actes incívics es relacionen amb la via pública, amb els excrements d’animals i les pintades urbanes. Els primers resultats de l’Observatori es donaran a conèixer abans de dos mesos. El nou ens d’avaluació cívica complementa altres actuacions incloses en el pla de civisme engegat l’estiu passat i la figura dels agents cívics, que tornen al carrer per identificar la situació en el municipi i per educar i sancionar els ciutadans i visitants. L’Ajuntament de Sitges té com a una de les seves prioritats dels darrers anys el tema del civisme, entenent la vila com a un espai comú net i ordenat, com a indret ideal que es comparteix cívicament i que és de tots i cadascun dels ciutadans i ciutadanes. Sitges vol ser coneguda arreu com a una vila cívica. La vila aposta per l’ús d’unes bones pràctiques cíviques i per potenciar els valors que afavoreixen la convivència. Per aconseguir-ho cal una actitud responsable per part de l’Ajuntament i de la ciutadania, basant-se en el Pacte Cívic, signat per més d’un centenar de col·lectius.