Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Ajuntament presenta un recurs contra el dragatge de sorra davant de Les Botigues

Els serveis tècnics municipals motiven la negativa al dragatge pels informes desfavorables mediambientals i les molèsties per sorolls al veïnat.

L’Ajuntament de Sitges ja ha presentat un recurs davant de la Demarcació de Costes del Ministeri de Transició ecològica, per manifestar l’oposició al dragatge de sorra davant de la platja de Les Botigues de Sitges.

Tal com ja va fer saber l’Ajuntament de Sitges mesos enrere davant de la mateixa Demarcació de Costes, els informes ambientals són desfavorables al dragatge, assenyalant els danys que l’actuació genera a l’entorn natural i per a l'estabilitat de la sorra de la platja de Les Botigues, a més de posar de manifest l’incompliment de la normativa de soroll, amb les consegüents molèsties per al veïnat, a causa dels forts sorolls que es produeixen. Malgrat aquests informes municipals desfavorables, la Demarcació de costes va decidir tirar endavant amb els treballs.

El dragatge de sorra entre Port Ginesta i la platja de Les Botigues de Sitges el fa la Demarcació de Costes del Ministeri de Transició Ecològica per compensar la pèrdua de sorra a les platges del Prat i Gavà, conseqüència de l'ampliació del Port de Barcelona. Aquests dragatges es van fer fins el 2021 i a partir del 2022 el Ministeri va decidir prorrogar-lo i continuar fent aquesta actuació, malgrat els informes municipals desfavorables.