Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Ajuntament reforça les mesures internes en la lluita contra la Covid-19

L’Ajuntament implementarà en els propers 15 dies fórmules de treball a distància i teletreball per limitar els desplaçaments. Sitges ha sumat 20 casos positius nous per Covid-19 en els darreres set dies, segons el Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya. L’Ajuntament recorda que té un canal per sol·licitar cita prèvia a través de www.sitges.cat/citaprevia i el servei OAC360º

L'Ajuntament de Sitges ha ampliat i reforçat les mesures internes per prevenir la propagació de la Covid-19 entre el seu personal. Seguint les recomanacions de les autoritats sanitàries, l’Ajuntament facilitarà als seus treballadors i treballadores, durant els propers quinze dies, noves fórmules de treball a distància i teletreball. L’objectiu és limitar els desplaçaments i la interacció personal, i evitar així possibles riscos. Es garanteix l'activitat habitual i es manté tota l’atenció a la ciutadania.

L’alcaldessa de Sitges, Aurora Carbonell, destaca que “tot i que no es té constància que els ajuntaments siguin un focus de transmissió de la malaltia, hem de ser un exemple i seguir -com des dels inicis d'aquesta situació d'emergència- portant a terme actuacions preventives. Per tant, actuarem de forma conseqüent amb les instruccions de les autoritats de salut pública, sense que això vagi en detriment dels serveis públics que prestem a la comunitat”.

L'Alcaldessa ha manifestat que "es tracta d'una mesura preventiva per combatre l’onada de contagis. Des de l’Ajuntament hem de donar exemple i evitar situacions de risc. En tot moment, es garantirà el funcionament del serveis i l'atenció ciutadana". L’Alcaldessa ha explicat que "cal demanar responsabilitat a tothom. Cal que tots actuem com a agents de salut, tenint molt en compte les mesures sanitàries. Si tots i totes posem el màxim esforç, evitarem noves mesures".

Paral·lelament, l'Ajuntament insisteix en que cal seguir les mesures sanitàries establertes com la higiene de mans, la distància social i l'ús de la mascareta en tot moment, i també en els establiments de restauració. La mesura estableix que només cal treure’s la mascareta a l’hora d’ingerir begudes i aliments. Un altre de les prevencions que cal tenir en compte és la ventilació dels espais.

L'Ajuntament reitera que en cas d'haver de fer quarantena cal seguir amb el protocol d'actuació que marca el departament de Salut de la Generalitat de Catalunya i complir amb el confinament al domicili.

Per garantir l'atenció ciutadana, l'Ajuntament recorda que es pot sol·licitar cita prèvia a través de www.sitges.cat/citaprevia o bé a través del telèfon 010 de l'OAC. També hi ha el servei OAC360º, un servei d'acompanyament integral en la tramitació electrònica per ajudar a instal·lar un certificat digital, a iniciar un tràmit 'online' o bé per resoldre dubtes o possibles incidències en la tramitació electrònica.

Aquest servei s'activa en els següents canals i horaris:

  • Telèfon: 930 267 225, disponible de dilluns a divendres en horari ininterromput de 8h a 20h
  • Correu electrònic: Podeu fer la consulta per correu electrònic a oac360@sitges.cat
  • Truca'm: Servei que permet demanar que et truquin en horari convingut

 

Evolució de la Covid-19

Sitges ha sumat 20 casos positius nous per Covid-19 en els darreres set dies, segons dades del Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya.

Des que es va iniciar la pandèmia, Sitges ha registrat 392 casos positius. En total, s’han realitzat 4.714 proves PCR, de les quals el 8,55% han resultat positives. La mitjana d’edat se situa en els 54,28 anys i s’han produït 55 defuncions, segons les dades analitzades del portal www.dadescovid.cat.