Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Ajuntament treballa per revertir el fenomen de la venda ambulant irregular i cercar alternatives sociolaborals

El Govern Municipal manté dues línies d’actuació paral·leles, policial i social, amb l’objectiu d’oferir alternatives a les persones en situació regularitzada o en procés d’estar-ho.

L’Ajuntament de Sitges treballa dues línies paral·leles per trobar una alternativa social per a les persones que practiquen la venda ambulant irregular, evitar la sobreocupació de l’espai públic i garantir el compliment de les mesures sanitàries per l’actual situació de pandèmia.

L’Alcaldessa, Aurora Carbonell, es va trobar amb responsables tant de la Policia Local com de Mossos d’Esquadra per acordar quines serien les línies d’actuació. “Som conscients que aquesta situació només es revertirà amb una modificació de la llei d’estrangeria i amb una regulació d’aquestes persones”, afirma la màxima responsable del Govern Municipal, “no obstant això, des de l’Ajuntament posarem les eines necessàries per aportar solucions que estiguin a l’abast de les competències municipals, perquè és un tema que ens preocupa i molt”.

Les mesures policials contundents han estat insuficients per contenir la venda ambulant irregular, el resultat ha passat normalment pel trasllat dels llocs de venda d’una localitat a una altra. Tal com es va acordar a la trobada entre Alcaldia i els cossos de seguretat, a Sitges, l’actuació policial vetllarà per evitar la sobreocupació de l’espai públic, evitar les aglomeracions, minimitzar la presència de venedors ambulants irregulars i pel compliment de les mesures sanitàries. No es tracta d’una actuació aïllada, sinó que el compromís municipal passa també  per accions socials: “El nostre objectiu és treure’ls de la manta, perquè, a més, ells mateixos ho demanen”, afirma Aurora Carbonell.

L’Ajuntament està treballant per incorporar una parella de mediadors que, en coordinació amb el Servei d’acollida per a persones nouvingudes de l’Ajuntament de Sitges, pugui informar a les persones que es troben en una situació administrativa irregular sobre els serveis municipals i el circuit per iniciar la regularització de la seva situació. L’objectiu és també conèixer en profunditat la situació del col·lectiu per tal d’establir línies de treball sociolaboral que permetin cercar alternatives fora de la venda ambulant. Paral·lelament, s’està treballant per trobar vies d’inclusió sociolaboral a través de programes d’ocupació destinats a col·lectius vulnerables.